ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι εντεταλμένοι φορείς για την εφαρμογή του ΓεΣΥ να συνειδητοποιήσουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν και να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς στην επίλυση αυτών των προβλημάτων

ΓΕΣΥ ΨΗΦΙΣΗ

Τα μέτρα τα οποία αποφάσισαν οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ επιβεβαιώνουν τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν αναφορικά με την πορεία εφαρμογής του ΓεΣΥ.

Τρεις μόνο μήνες πριν από την έναρξη παροχής υπηρεσιών του ΓεΣΥ και ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η εισφορά των πολιτών προς το ταμείο, εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια προβλήματα προς επίλυση, όπως προκύπτει και από την πρόσφατη ανακοίνωση των νοσηλευτών του κλάδου ΠΑΣΥΔΥ.

Αυτό προκαλεί εύλογες ανησυχίες αλλά και την ίδια στιγμή επιβεβαιώνει την ΕΔΕΚ και όσους μέχρι στιγμής υποδείκνυαν αυτά τα προβλήματα και ζητούσαν άμεση επίλυσή τους ώστε η εφαρμογή του ΓεΣΥ να είναι και απρόσκοπτη αλλά και αποτελεσματική προς όφελος των πολιτών.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι οι εντεταλμένοι φορείς για την εφαρμογή του ΓεΣΥ θα συνειδητοποιήσουν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν και θα προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς στην επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να είναι εποικοδομητική χωρίς όμως να αποκρύπτει τα προβλήματα και τις δυσκολίες. Γιατί υπεύθυνη πολιτική στάση είναι μέσα από αυτές τις υποδείξεις να αποφευχθεί το ενδεχόμενο κατάρρευσης του συστήματος. Ενδεχόμενο το οποίο είναι δυστυχώς υπαρκτό και οι συνέπειες και επιπτώσεις του στην κυπριακή κοινωνία πιθανόν να είναι ανεπανόρθωτες.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 4 Μαρτίου 2019

You may also like