ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΠτΔ και η κυβέρνηση να προχωρήσουν στη λήψη άμεσων μέτρων για σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ

Ανεξάρτητα με τους λόγους που οδήγησαν την ΠΑΣΥΚΙ στην 24ωρη απεργία της, το βέβαιο είναι πως ο δημόσιος τομέας υγείας ο οποίος συνεχίζει να αντιμετωπίζει σοβαρότατα προβλήματα τα οποία καθημερινά επιδεινώνονται, η υπερφόρτωση των πρώτων βοηθειών, οι δύσκολες συνθήκες εργασίας του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού, θέτουν σε κίνδυνο την αξιόπιστη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες. Την ίδια στιγμή, η υποστελέχωση έχει  επιβεβαιώσει τόσο τα προβλήματα που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα όσο και το ότι δεν υπήρξε από την πλευρά του κράτους και των αρμόδιων φορέων η έγκαιρη  επίλυση αυτών των προβλημάτων και η σωστή οργάνωση.

Όλα αυτά τα ζητήματα επαναφέρουν στο προσκήνιο την πρόταση που η ΕΔΕΚ είχε καταθέσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ήδη από το 2016, η υιοθέτηση της οποίας θα απέτρεπε τη δημιουργία όλων αυτών των προβλημάτων.

Δυστυχώς έγιναν άλλες επιλογές με αποτέλεσμα τα προβλήματα που δημιουργούνται. Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η κυβέρνηση έχουν μία τελευταία ευκαιρία να προχωρήσουν στη λήψη άμεσων μέτρων τα οποία να συμβάλλουν:

  • στη δημιουργία ενός νέου πλαισίου που θα δίνει τη δυνατότητα στο σύνολο των γιατρών και κύρια των ειδικών γιατρών, να ενταχθούν στο ΓεΣΥ,
  • στην αποσυμφόρηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων για σκοπούς καλύτερης παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και
  • στη σωστή εφαρμογή  του ΓεΣΥ για να μπορέσει να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των πολιτών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 9 Ιουλίου 2019

You may also like