ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ενημέρωσε τον ΥΠΕΞ για τις προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στην περιοχή της νεκρής ζώνης του χωριού Δένεια

 

Στο περιθώριο της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου ο Προέδρος της ΕΔΕΚ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ν. Χριστοδουλίδη και τον διαπραγματευτή κ. Μαυρογιάννη για τις προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στην περιοχή της νεκρής ζώνης του χωριού Δένεια. Ειδικότερα, υπό την παρουσία ενόπλων του κατοχικού στρατού και την απαθή στάση μελών της Ειρηνευτικής Δύναμης, Τουρκοκύπριοι και έποικοι κάτοικοι των κατεχομένων προέβησαν σε θερισμό σιτηρών σε γη εντός της νεκρής ζώνης που είχε καλλιεργηθεί από Ελληνοκύπριους γεωργούς, κάτοικους του χωριού Δένεια.

Επειδή η προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος στην περιοχή ενδέχεται να συνεχιστούν, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ζήτησε από τους συνομιλητές του να παρέμβουν προς τα Ηνωμένα Έθνη έτσι ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα και αναγκαία μέτρα για την προστασία των Ελληνοκυπρίων αγροτών αναφορικά και με την καλλιέργεια και διαχείριση κλήρων εντός της νεκρής ζώνης οι οποίοι αποτελούν Ελληνοκυπριακή ιδιοκτησία.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 11 Μαΐου 2019

You may also like