ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης οι υποθέσεις καταχρηστικών ρητρών σε συμβάσεις για τερματισμό της αυθαιρεσίας των τραπεζών

 

Κατά τη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών για τη συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου Εμπορίου, ένα από τα κύρια ζητήματα που αναδείχθηκαν ήταν το γεγονός ότι εδώ και τρία χρόνια και ενώ η Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου έχει εκδώσει σε πενήντα υποθέσεις καταδικαστική απόφαση σε σχέση με την ύπαρξη καταχρηστικών ρητρών σε συμβάσεις, καμιά από αυτές τις υποθέσεις δεν έχει οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνης.

 Οι υποθέσεις αυτές εξακολουθούν  και παραμένουν στα συρτάρια της Νομικής Υπηρεσίας. Είναι έκκλησή μας αλλά  και δημόσια απαίτηση όπως οι υποθέσεις αυτές οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης για να τερματιστεί η αυθαιρεσία των τραπεζών.

 Να υπενθυμίσουμε ότι ως ΕΔΕΚ καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση στη Βουλή ώστε στις περιπτώσεις όπου οι δανειολήπτες προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη για τις υπερχρεώσεις των τραπεζών, να αναστέλλεται η διαδικασία εκποίησης μέχρι τη λήψη της τελικής απόφασης.

Η πρόταση αυτή καταψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 11 Νοεμβρίου 2019

 

You may also like