Να διεκδικήσουμε απομάκρυνση των Βρετανικών Βάσεων και κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας

 

Είναι πολύ καλά γνωστό στο διεθνή χώρο και στα διεθνή σώματα πως με τη στάση που ακολουθεί η Βρετανία, υποβοηθάει την τουρκική επεκτατική πολιτική και υπονομεύει την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συνεπώς η στάση και συμπεριφορά της Βρετανίας με βάση και τα όσα δημοσιεύονται σήμερα στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» δεν μας εκπλήσσει, αφού για δεκαετίες τώρα είναι πρωταγωνίστρια στην υπονόμευση της κρατικής οντότητας, της κατοχύρωσης και άσκησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι καιρός, λοιπόν, να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα μεταξύ των οποίων είναι η αναστολή της λειτουργίας και η απομάκρυνση των παράνομων Βρετανικών Βάσεων στο κυπριακό έδαφος.

Την ίδια στιγμή η στάση μας εντός ΕΕ πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένη και να προβλέπει τη λήψη διαφορων μέτρων όπως η αποκοπή των προενταξιακών χρηματοδοτήσεων της Τουρκίας, η αναστολή οποιασδήποτε μορφής αναβάθμισης της τελωνειακής σχέσης, των εμπορικών ή οικονομικών ρυθμίσεων, καθώς και η λήψη κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς της αλλά και της μη υλοποίησης των κυπρογενών δεσμεύσεων που ανέλαβε έναντι της ΕΕ.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 2 Ιουνίου 2019

You may also like