ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λήψη συλλογικών μέτρων για την αποτροπή της αθρόας μεταφοράς λαθρομεταναστών από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αθρόα μεταφορά λαθρομεταναστών από την Τουρκία και τις κατεχόμενες περιοχές στην Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο μιας συνολικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει να ληφθούν άμεσα και κατάλληλα μέτρα που να προνοούν:

 

  • Απαγόρευση εισόδου σε άτομα τα οποία δεν έχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα και προέρχονται από μη εμπόλεμες περιοχές.
  • Επιτάχυνση της διαδικασίας εξέτασης παραχώρησης πολιτικού ασύλου ούτως ώστε, τα άτομα που απορρίπτονται, να επιστρέφουν το συντομότερο δυνατόν στις χώρες προέλευσής τους.
  • Λήψη συγκεκριμένων συλλογικών μέτρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα στοχεύουν στη σωστή διασπορά και ασφαλή μετακίνηση μεταναστών και προσφύγων αιτητών πολιτικού ασύλου και σε άλλες χώρες κράτη μέλη της Ε.Ε.

 

Οφείλουμε να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε τον πόνο και την αγωνία των προσφύγων και των μεταναστών. Η άμεση λήψη μέτρων με γνώμονα τον ανθρώπινο παράγοντα θα δώσει ένα οριστικό τέλος στο δικό τους Γολγοθά.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 22 Ιουνίου 2019

You may also like

ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ