ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κατανοούμε τους λόγους που ο κ. Γ. Λιλλήκας προσπαθεί να στοχοποιήσει την ΕΔΕΚ όμως ας μην ξεχνά πως την περίοδο των σκανδάλων στον Συνεργατισμό ήταν κυβερνητικό στέλεχος και Βουλευτής του ΑΚΕΛ

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Κατανοούμε τους λόγους που ο κ. Γιώργος Λιλλήκας προσπαθεί να στοχοποιήσει την ΕΔΕΚ για το θέμα του Συνεργατισμού όμως ας μην ξεχνά πως την περίοδο της κομματοκρατίας, της κακοδιαχείρισης και των σκανδάλων στον Συνεργατισμό, διετέλεσε κυβερνητικό στέλεχος και Βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Θυμίζουμε πως η ΕΔΕΚ ήδη από τη δεκαετία του 1990 είχε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και υποβάλει πρόταση νόμου για εισαγωγή της απλής αναλογικής σε κατάργηση του πλειοψηφικού συστήματος εκλογής των μελών των επιτροπειών των ΣΠΙ ώστε να τερματιστεί η κομματοκρατία.

Η  ΕΔΕΚ χαιρετίζει τη σημερινή διαμαρτυρία για τον Συνεργατισμό και απαιτεί την επιστροφή των  περιουσιακών στοιχείων  του  Συνεργατισμού  στο  λαό,  τον τερματισμό της αποξένωσης της  περιουσίας  του  Συνεργατισμού  και  την  τιμωρία  των  ενόχων  για  την  κατάληξή  του.

Για ακόμα μια φορά επαναλαμβάνουμε πως το πόρισμα για τον Συνεργατισμό πρέπει να γίνει σεβαστό, οι πολιτικές ευθύνες επιβάλλεται να αναληφθούν και να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη όσοι έχουν ποινικές ευθύνες, τόσο για την περίοδο πριν όσο και για την περίοδο μετά το 2013.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Μαρτίου 2019

You may also like