ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλούμε την κυβέρνηση να καταγγείλει την προκλητική συμπεριφορά του ψευδοκράτους και της Τουρκίας στον ΟΗΕ και στην Ε.Ε. από την οποία πρέπει, επιτέλους, να ζητηθεί όπως ληφθούν έμπρακτα μέτρα

 

Το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία ενημέρωσε τον ΟΗΕ για γεωτρήσεις στην ΑΟΖ, επιβεβαιώνει για ακόμα μια φορά τόσο την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος, όσο και τις παράλογες διεκδικήσεις τους στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πιο πάνω προκλητική συμπεριφορά έχει ως προφανή στόχο την ένταξη των θεμάτων που αφορούν τα ενεργειακά ως μέρος της συζήτησης για επίλυση του κυπριακού καθώς και τη δημιουργία προϋποθέσεων για συμμετοχή, εκμετάλλευση, εμπλοκή και αξιοποίηση του Φυσικού Αερίου από την Τουρκία.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταγγείλει την προκλητική συμπεριφορά του ψευδοκράτους και της Τουρκίας στον ΟΗΕ και στην Ε.Ε. από την οποία πρέπει, επιτέλους, να ζητηθεί όπως ληφθούν έμπρακτα μέτρα. Την ίδια στιγμή είναι επιβεβλημένο η Κυπριακή Δημοκρατία  να συνεχίσει την προσπάθεια για θετική ολοκλήρωση του ενεργειακού προγράμματός της.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 21 Απριλίου 2019

You may also like