ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Καλούμε την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, την Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή και το αρμόδιο Υπουργείο να ελέγξει κατά πόσο η ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής των καυσίμων είναι δικαιολογημένη

ΚΑΥΣΙΜΑ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

Οι σημαντικές αυξήσεις στις τιμές καυσίμων από τον περασμένο Δεκέμβριο μέχρι σήμερα δεν δικαιολογούνται από την αύξηση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς.

Καλούμε την Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, την Υπηρεσία Προστασίας του Καταναλωτή και το αρμόδιο Υπουργείο να ελέγξει κατά πόσο αυτή η ανεξέλεγκτη αύξηση της τιμής των καυσίμων δικαιολογείται και εάν όχι να προβεί στις δέουσες ενέργειες.

Η αλόγιστη αύξηση επιβεβαιώνει τη θέση της ΕΔΕΚ που τον περασμένο Δεκέμβριο ήταν το μοναδικό κόμμα που είχε ζητήσει τα 45 περίπου εκατομμύρια να πάνε σε στοχευμένα κοινωνικά μέτρα που θα βοηθούσαν σε μόνιμη βάση τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα κόμματα που με τη στάση τους οδήγησαν τα χρήματα αυτά να καταλήξουν, τελικά, ως κερδοφορία για τις εταιρείες πετρελαιοειδών.

Θυμίζουμε πως ορισμένα από τα στοχευμένα μέτρα που είχε ζητήσει η ΕΔΕΚ ήταν:

  • Κλιμακωτή αύξηση των χαμηλών συντάξεων
  • Ενίσχυση της στεγαστικής πολιτικής για τις ευάλωτες ομάδες και τους αστέγους
  • Ανέγερση κατοικιών για στέγαση οικογενειών με χαμηλό εισόδημα έναντι συμβολικού ενοικίου
  • Κατασκευή φωτοβολταικών πάρκων για την παραχώρηση δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος στους μόνιμους κατοίκους των ορεινών και ημιορεινών περιοχών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 4 Ιουνίου 2019

You may also like