ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ημέρα της Μητέρας. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλες τις μητέρες για όσα καθημερινά προσφέρουν

Η Ημέρα της Μητέρας είναι η καλύτερη αφορμή να πούμε ένα μεγάλο Ευχαριστώ σε όλες τις μητέρες για όσα καθημερινά προσφέρουν στην οικογένεια και την κοινωνία. Η κάθε μητέρα αγωνίζεται νυχθημερόν να ισορροπήσει ανάμεσα στις απαιτήσεις της επαγγελματικής της ζωής και τις ανάγκες των παιδιών της. Από το πρώτο χάδι που χαρίζει καθημερινά στα παιδιά της μέχρι το τελευταίο φιλί για καληνύχτα, η μητέρα έχει ως πρώτιστη έγνοια το χαμόγελο και την ασφάλεια των παιδιών της.

Ας αξιοποιήσουμε τη σημερινή μέρα για να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας σε αυτές τις γυναίκες πρότυπο που καθημερινά παλεύουν για να τα προλάβουν όλα, για να προσφέρουν τα πάντα στα παιδιά τους και στην οικογένειά τους. Υπέρτατη ευγνωμοσύνη οφείλουμε στις γυναίκες-μητέρες πρότυπο των αγνοουμένων, των ηρώων, των παιδιών με αναπηρίες, με σπάνιες ασθένειες, στην κάθε μητέρα που έχει πάντα ένα χαμόγελο και μια τεράστια αγκαλιά μέσα στην οποία βρίσκουμε μοναδική γαλήνη και θαλπωρή.

Η ΕΔΕΚ, αντιλαμβανόμενη τις καθημερινές δυσκολίες των εργαζόμενων μητέρων, μέσα στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, προωθεί και αγωνίζεται για:

  • Ίση αμοιβή των γυναικών με τους άντρες για την προσφορά ίδιας εργασίας
  • Καθολική πληρωμή των 2 εβδομάδων γονικής άδειας σε όλους τους εργαζόμενους γονείς
  • Αναβάθμιση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου σε επίπεδο που να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις της σημερινής ανταγωνιστικής κοινωνίας.
  • Προσαρμογή των ωραρίων των βρεφονηπιακών σταθμών ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των εργαζομένων γονιών.
  • Να εξεταστεί από την πολιτεία η δυνατότητα σε μεγάλες επιχειρήσεις να λειτουργήσουν τάξεις νηπιαγωγείου και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ώστε τα παιδιά των εργαζομένων  να  τυγχάνουν  ασφαλούς φύλαξης.
  • Παραχώρηση κινήτρων στους ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς για υιοθέτηση φιλικών πρακτικών για τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής  ζωής όπως ευέλικτα ωράρια εργασίας, πληρωμένη γονική άδεια και πλήρη ωφελήματα για τους εργαζόμενους γονείς.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 12 Μαΐου 2019

You may also like