ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η συμπεριφορά των γερμανικών αρχών δείχνει ότι αυτό που θέλουν είναι να σιωπήσουν τον αγωνιστή της ελευθερίας Cerkez Korkmaz

Η ΕΔΕΚ βρισκόταν και σήμερα έξω από το δικαστήριο Λάρνακας για να δηλώσει και πάλι τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στον Cerkez Korkmaz.

Η όλη ιστορία έχει καταλήξει μία καταδίωξη. Η συμπεριφορά των γερμανικών αρχών δείχνει ότι αυτό που θέλουν είναι πάση θυσία να σιωπήσουν έναν αγωνιστή της ελευθερίας.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ δεν θα σταματήσουμε να επαναλαμβάνουμε πως είναι αδιανόητο να θεωρείται «τρομοκράτης» ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για τα δίκαια του Κουρδικού λαού. Είναι αδιανόητο να θεωρείται «τρομοκρατική» μία οργάνωση που μάχεται υπέρ της δημοκρατίας και των βασικών ελευθεριών και κατά του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας.

Επαναλαμβάνουμε και πάλι πως οι «κατηγορίες» εναντίον του Cerkez είναι απότοκο των τουρκικών ενεργειών να  παρουσιαστούν ως τρομοκράτες οι Κούρδοι αγωνιστές, οι οποίοι μάχονται κατά του απολυταρχικού και φασιστικού καθεστώτος που επικρατεί σήμερα στην Τουρκία και οι οποίοι  διεκδικούν τις βασικές ελευθέριες για τον Κουρδικό λαό.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 3 Ιουνίου  2019

You may also like