ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αποτροπή χρήσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου

Η υπόθεση μεταφοράς αποσκευής επιβάτη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου  επαναφέρει στο προσκήνιο την αδράνεια που εδώ και χρόνια επιδεικνύουν σειρά κυβερνήσεων. Με αφορμή το εν λόγω περιστατικό, τα στατιστικά που θέλουν όλο και περισσότερους ελληνοκύπριους να χρησιμοποιούν το παράνομο αεροδρόμιο, καθώς και τη χρήση του από αεροπορικές εταιρείες που χρησιμοποιούν τα νόμιμα αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας, καλούμε και πάλι την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αποτροπή της χρήσης του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου.

Οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες είναι σημαντικό να προβάλουν στο εξωτερικό το νομικό καθεστώς που συνδέεται με το αεροδρόμιο Τύμπου αλλά και τους κινδύνους που δημιουργούνται στην εναέρια κυκλοφορία από τη χρήση του.

Ταυτόχρονα επιβάλλεται να ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και των ιδίων των Κυπρίων για τις αρνητικές επιπτώσεις σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο από τη χρήση του παράνομου αεροδρομίου.

Η χρήση του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, πέρα από την οικονομική της πτυχή, αποτελεί έμμεση αναγνώριση του παράνομου αεροδρομίου και του κατοχικού καθεστώτος και υπονομεύει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 19 Νοεμβρίου 2019

You may also like