ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ημερίδα του Κ.Σ. ΕΔΕΚ επιτρέπει τη ζύμωση ιδεών ώστε να δούμε εκεί  και όπου υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του ΓεΣΥ να τα κάνουμε

Μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας του Κ. Σ. ΕΔΕΚ για την Υγεία και το ΓεΣΥ ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε σε δημοσιογράφους:

«Με τη δεύτερη φάση του ΓεΣΥ είμαστε σε ένα κομβικό σημείο  διαβούλευσης με τα  ιδιωτικά νοσηλευτήρια, με την ηγεσία των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. Γίνονται κάποιες άτυπες συνομιλίες, γίνεται προεργασία  και θεωρούμε ότι σε μια δυο βδομάδες ελπίζουμε ότι  θα βρούμε τις  συγκλίσεις ώστε να υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε.

Στη σημερινή Ημερίδα γίνεται μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Θα έλεγα ότι ακούγονται  διάφορες απόψεις, μια ποικιλία απόψεων. Είναι πολύ φυσιολογικό ένα Γενικό Σχέδιο Υγείας  επειδή συμμετέχουμε όλοι, να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Είναι θεμιτό  να υπάρχουν συμφωνίες και διαφωνίες. Είναι πολύ καλή προσπάθεια ώστε μέσα από αυτή τη ζύμωση ιδεών να δούμε εκεί και όπου υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης του Γενικού Σχεδίου Υγείας και να τα κάνουμε».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 5 Δεκεμβρίου 2019

You may also like