ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ηγεσία του ΕΛΑΜ δεν πείθει

Η ανακοίνωση των ηγετικών στελεχών του ΕΛΑΜ όχι μόνο δεν πείθει αλλά στην ουσία επιβαρύνει τη θέση τους για τη φυγοστρατία.

Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν εύλογα ερωτήματα:

  • Οι ιατρικοί λόγοι τους οποίους επικαλούνται για τη φυγοστρατία τους, ξαφνικά εξέλειπαν αμέσως μετά την απόλυσή τους ως ανίκανοι να υπηρετήσουν στην Εθνική Φρουρά;
  • Η συνέχεια της δράσης και της συμπεριφοράς τους συνάδει με τους ιατρικούς λόγους της απόλυσης τους;

Την ίδια στιγμή, τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ προσπαθούν να εμφανιστούν ως «αντισυστημικοί», προφανώς ως δικαιολογία της αδυναμίας τους να υποστηρίξουν τους λόγους της φυγοστρατίας τους, όμως, αλήθεια πόσο «αντισυστημικοί» είναι όταν :

  1. Αποχώρησαν από το Εθνικό Συμβούλιο αλλά μετά από μερικούς μήνες επέστρεψαν χωρίς να δικαιολογήσουν τους λόγους της επιστροφής τους.
  2. Μετά τον Α΄ γύρο των προεδρικών εκλογών του 2018 απέστειλαν επιστολή και στους 2 υποψηφίους του δευτέρου γύρου για διερεύνηση προθέσεων ποιον από τους δύο να ψηφίσουν.
  3. Ως «αντισυστημικοί» που είναι απολαμβάνουν την κρατική χορηγία προς τα κόμματα.
  4. Αποδέχονται τους αστυνομικούς φρουρούς που τους παρέδωσε το «συστημικό κράτος» αλλά την ίδια στιγμή αιτούνται την παραχώρηση και πρόσθετης άδειας οπλοφορίας σε μη κατονομαζόμενα άτομα.
  5. Οι κατά τα άλλα «αντισυστημικοί» αποδέχονται τις γνωματεύσεις του «συστημικού» ιατρικού συμβουλίου και της «ευνοϊκής μεταχείρισης» του υπάρχοντος συστήματος το οποίο «αγωνίζονται» να ανατρέψουν.

 

Λευκωσία, 12 Μαρτίου 2019

You may also like