ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ στηρίζει την εκδήλωση για το Κουρδιστάν με ομιλητή τον Κούρδο αγωνιστή της ελευθερίας, Τσερκέζ Κορκμάζ

Η ΕΔΕΚ στηρίζει την εκδήλωση για το Κουρδιστάν που διοργανώνει το Πολιτιστικό Κέντρο Θεόφιλος το Σάββατο, 29 Ιουνίου 2019, στις 7.30 μ.μ., στη Δημοσιογραφική Εστία, στη Λευκωσία, με ομιλητή τον Κούρδο αγωνιστή της ελευθερίας, Τσερκέζ Κορκμάζ και καλεί τα μέλη και τους φίλους του κόμματος να δώσουν μαζικά το παρών τους.

Η ΕΔΕΚ πιστή στη διαχρονική στήριξη προς το Κουρδιστάν και τους αγωνιστές της ελευθερίας, στάθηκε από την πρώτη στιγμή δίπλα στον αγωνιστή Τσερκέζ Κορκμάζ, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της και καλώντας τις αρχές να αναλογιστούν το βάρος της ευθύνης που έχουν για την έκδοση ενός πολιτικού πρόσφυγα στην Γερμανία για τον οποίο οι ίδιες στο παρελθόν έκριναν ότι έπρεπε να τύχει προστασίας, γι’ αυτό και του χορήγησαν πολιτικό άσυλο.

Θυμίζουμε και πάλι πως ο Τσερκέζ Κορκμάζ είχε και στο παρελθόν εκδιωχθεί από το τουρκικό καθεστώς και είχε φυλακιστεί για 10 χρόνια σε μπουντρούμια στην Τουρκία.

Για την ΕΔΕΚ είναι αδιανόητο να θεωρείται «τρομοκράτης» ένας άνθρωπος που αγωνίζεται για τα δίκαια του Κουρδικού λαού, που μάχεται υπέρ της δημοκρατίας και των βασικών ελευθεριών και κατά του φασιστικού καθεστώτος της Τουρκίας.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Ιουνίου 2019

You may also like