ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ παραμένει από το 1969 σταθερή στην πάγια θέση της πως ανεξάρτητα από την πορεία λύσης του Κυπριακού, επιβάλλεται να τεθεί θέμα απομάκρυνσης των Βρετανικών Βάσεων

Η εκπρόσωπος τύπου της ΕΔΕΚ Μαρία Παναγιώτου

Όπως επιβεβαιώνεται και από τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, η απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης είναι πολύ σημαντική και σηματοδοτεί ένα νέο πλαίσιο για τις Βρετανικές Βάσεις.

Η απόφαση καταρρίπτει τη βρετανική προσπάθεια να προσδοθεί νομιμότητα και κυριαρχία στις Βρετανικές Βάσεις στην Κύπρο. Μία προσπάθεια η οποία επιχειρήθηκε και με το Σχέδιο Ανάν αλλά και στο πλαίσιο λύσης του Kυπριακού και δεν καρποφόρησε.

Σημειώνουμε πως οι Βρετανικές Βάσεις δεν είναι νόμιμες αφού ήταν αποτέλεσμα της επιβολής της αποικιακής δύναμης κατά την υπογραφή των Συμφωνιών του 1960, δεν έτυχαν έγκρισης από καμία Kυπριακή Kυβέρνηση αλλά ούτε και νομιμοποιήθηκαν από απόφαση του Kυπριακού λαού.

Η ΕΔΕΚ παραμένει από το 1969 σταθερή στην πάγια θέση της πως ανεξάρτητα από την πορεία λύσης του Κυπριακού, επιβάλλεται να τεθεί θέμα απομάκρυνσης των Βρετανικών Βάσεων.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Φεβρουαρίου 2019

 

You may also like