ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ καλεί την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της να λάβουν δραστικά μέτρα αποφυγής εκδηλώσεων βίας ρατσιστικού περιεχομένου και να προχωρήσουν σε παραδειγματική τιμωρία όσων τα διαπράττουν

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ

Η ΕΔΕΚ όπως και το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας παρακολουθεί συγκλονισμένη την πορεία των ερευνών για την εξιχνίαση σειράς στυγερών εγκλημάτων τα οποία έχουν διαπραχθεί και τα οποία φαίνεται να έχουν και φυλετικά κριτήρια. Η ΕΔΕΚ καταδικάζει κάθε εγκληματική ενέργεια και πολύ περισσότερο όταν αυτή εμπεριέχει το στοιχείο της φυλετικής ή της θρησκευτικής διάκρισης.

Η ΕΔΕΚ καλεί την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της όχι μόνο να λάβουν δραστικά μέτρα αποφυγής εκδηλώσεων βίας ρατσιστικού περιεχομένου αλλά και να προχωρήσουν σε παραδειγματική τιμωρία όσων επιβεβαιωμένα τα διαπράττουν.

Μια σύγχρονη κοινωνία θα πρέπει να αποδέχεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων, να λειτουργεί στο πλαίσιο του σεβασμού αλλά και της έμπρακτης κατοχύρωσης του σεβασμού των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου των πολιτών, ανεξαρτήτως εθνοτικής, θρησκευτικής ή φυλετικής προέλευσης. Η καλλιέργεια κουλτούρας σεβασμού προς τον “Άλλο” είναι επιβεβλημένη.

 

Λευκωσία, 22 Απριλίου 2019

You may also like