ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ έχει αποδείξει επιτυχώς ότι μεταφέρει τα κοινωνικά αιτήματα σε εφαρμόσιμες λύσεις ώστε ο Κύπριος ασθενής να ζει σε κράτος πρόνοιας

Ως Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και την Γραμματεία Θεματικής Επιτροπής Υγείας για την τιμητική πρόσκληση αλλά και να συγχαρώ για την πρωτοβουλία να γίνει μία ανοικτή, εποικοδομητική, στρογγυλή τράπεζα όπου εμπλεκόμενοι φορείς που έχουν προσκαλεστεί, εκφράζουν τις δικές τους εμπειρίες μέσα από τους πρώτους έξι μήνες της εφαρμογής του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στόχος και σκοπός αυτών των Ημερίδων, αυτών των συζητήσεων, είναι ο καθένας να συμβάλει εποικοδομητικά έτσι ώστε συμπεράσματα και πορίσματα να αξιοποιηθούν εκεί που γίνονται οι σωστές νομοθετικές ρυθμίσεις και αποφάσεις για να βελτιώσουμε όσο το δυνατό καλύτερα τα δεδομένα που αφορούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι εδώ για να μείνει. Οι οποιεσδήποτε αναφορές των προβλημάτων τα οποία αναδεικνύονται μέσα από την εφαρμογή του, είναι προβλήματα τα οποία ήταν και προλήψιμα και προβλέψιμα. Παρόλα ταύτα τα ζούμε, είμαστε εδώ όλοι να καταθέσουμε απόψεις έτσι ώστε να βοηθήσουμε και όλα τα κόμματα να αντιληφθούν βασικές αρχές οι οποίες θα πρέπει να διέπουν το σύστημα υγείας έτσι ώστε αυτά τα προβλήματα να ελαχιστοποιηθούν και ο κόσμος να έχει προσβασιμότητα σε ποιοτικές και αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας αλλά και να διασφαλίσουμε και την αξιοπρέπεια την επιστημονική των παρόχων υγείας.

Εξάλλου ο στόχος των κομμάτων και, η ΕΔΕΚ το έχει αποδείξει επιτυχώς, είναι να μεταφέρουν τα κοινωνικά αιτήματα σε εφαρμόσιμες λύσεις και πρακτικές έτσι ώστε ο Κύπριος ασθενής ή ο Κύπριος πολίτης να έχει την αίσθηση ότι ζει σε ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 5 Δεκεμβρίου 2019

You may also like