ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για την έκθεση του Κωστή Ευσταθίου για το ρόλο της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ συγχαίρει τον βουλευτή Λευκωσίας της ΕΔΕΚ, κ. Κωστή Ευσταθίου, για την εκλογή του στη θέση του Αντιπροέδρου της Υποεπιτροπής Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Θυμίζουμε πως κατά τη συνεδρία της Υποεπιτροπής Παιδείας, Νεολαίας και Αθλητισμού της εν λόγω Επιτροπής στις 27 Μαΐου ο κ. Ευσταθίου παρουσίασε την έκθεσή του με θέμα το ρόλο της εκπαίδευσης στην ψηφιακή εποχή και η οποία υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή.

Στην έκθεσή του ο κ. Ευσταθίου τόνισε την ανάγκη η εκπαίδευση να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής αλλά και στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης.  Ο κ. Ευσταθίου τόνισε ακόμη την ανάγκη για καθολική πρόσβαση στις σύγχρονες μεθόδους ψηφιακής διδασκαλίας και στην ασφάλεια που είναι επιβεβλημένο να υπάρχει στον κυβερνοχώρο.

Ευχόμαστε και ελπίζουμε πως τα πολύ σημαντικά στοιχεία και εισηγήσεις που αναφέρονται στην έκθεση του κ. Ευσταθίου θα εισακουστούν και θα υιοθετηθούν από τα κράτη μέλη ώστε τα παιδιά μας να αποκτήσουν την εκπαίδευση που πραγματικά τους αξίζει. Απώτερος στόχος η απόκτηση δεξιοτήτων στην ψηφιακή τεχνολογία αλλά και άμυνας στις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο ώστε να διαμορφώσουν την υπεύθυνη και δημοκρατική προσωπικότητα των παιδιών.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 29 Μαΐου 2019  

You may also like