ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Για την ΕΔΕΚ η αναγνώριση της προσάρτησης των υψωμάτων Γκολάν στο Ισραήλ από τις ΗΠΑ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και δεν μπορεί να γίνει αποδεχτεί

Σε συνάντηση που είχε σήμερα ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ με τον πρέσβη της Συρίας κ. Wael Ismail AlKhalil στη Λευκωσία, συζήτησαν το θέμα της απόφασης του Αμερικανού Προέδρου να αναγνωρίσει την προσάρτηση των υψωμάτων Γκολάν στο Ισραήλ. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ διαβεβαίωσε τον πρέσβη ότι η ΕΔΕΚ απορρίπτει την συγκεκριμένη ενέργεια του Αμερικανού Προέδρου την οποία θεωρεί πως παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και την ίδια στιγμή δημιουργεί νέα δεδομένα όσον αφορά την παραβίαση των αποφάσεων του ΟΗΕ.

Η Κύπρος ως μία χώρα η οποία υφίσταται τις συνέπειες της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής και την προσπάθεια της Τουρκίας να ισλαμοποιήσει και να ελέγξει κατά τρόπο απόλυτο τις κατεχόμενες περιοχές, δεν μπορεί να αποδεχθεί εφαρμογή ανάλογης πρακτικής όπως αυτή την οποία υιοθετεί η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου.

Η ΕΔΕΚ ως ένα σοσιαλιστικό κόμμα θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου, για την δημιουργία συνθηκών ασφάλειας και ειρηνικής συνεργασίας των λαών της περιοχής, και την ίδια στιγμή την επίδειξη σεβασμού στα κυριαρχικά δικαιώματα των λαών αλλά και στην κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Ανατολικής Μεσογείου.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 28 Μαρτίου 2019

You may also like