ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επιβάλλεται να μελετηθεί άμεσα το ενδεχόμενο οριοθέτησής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου

Η καταδικαστέα «συμφωνία» Τουρκίας – Λιβύης επιβεβαιώνει για ακόμα μία φορά πως οι προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας συνεχίζονται με προφανή στόχο την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ελλάδας.

Αυτό δίνει έναν επιπλέον λόγο για τον οποίο θα πρέπει οι τριμερείς συνεργασίες Κύπρου και Ελλάδας με τρίτες χώρες να αναβαθμιστούν ακόμη περισσότερο. Την ίδια στιγμή επιβάλλεται να μελετηθεί άμεσα το ενδεχόμενο οριοθέτησης Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου.

Πραγματικά διερωτόμαστε μέσα σε αυτό το προκλητικό κλίμα το οποίο δημιουργεί η Τουρκία, πόσο δόκιμο είναι να συζητούμε αυτήν τη στιγμή την επανέναρξη της διαδικασίας του διαλόγου χωρίς προηγουμένως να έχουν αναιρεθεί οι προκλητικές συμπεριφορές της Τουρκίας και μάλιστα στη βάση ενός πλαισίου ετεροβαρούς για την Κυπριακή Δημοκρατία και ιδιαίτερα επικινδύνου όσον αφορά την προοπτική επιτυχίας του διαλόγου για την εξεύρεση λύσης δημοκρατικής και βιώσιμης.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 29 Νοεμβρίου 2019

You may also like