ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αύξηση ποσού για αγορά και συντήρηση οπλικών συστημάτων, επανενεργοποίηση Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, τερματισμό φυγοστρατίας, αύξηση στρατιωτικής ελληνικής παρουσίας

Η μετά από 19 χρόνια παρουσία Ελληνικών F-16 σε άσκηση της Εθνικής Φρουράς είναι ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση του ηθικού και του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς.


Για την ΕΔΕΚ η τουρκική προκλητικότητα και η αναχαίτηση των στόχων της κατοχικής Τουρκίας θα ενισχυθεί μέσα από την ενδυνάμωση της αποτρεπτικής ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία μπορεί να επιτευχθεί μέσα από τα πιο κάτω:

  • Ενίσχυση του αξιόμαχου της Εθνικής Φρουράς μέσα από τον εκσυγχρονισμό των οπλικών μας συστημάτων. Θυμίζουμε πως από το 2008 η ΕΔΕΚ παραμένει σταθερή στην πρόταση που κατέθεσε αρχικά ο Γιαννάκης Ομήρου και έπειτα ο Γιώργος Βαρνάβα και ο Μαρίνος Σιζόπουλος για να διατεθεί το σύνολο της φορολογίας που εισπράττεται για την άμυνα για σκοπούς αγοράς και συντήρησης οπλικών συστημάτων. Παρόλο που το 2018-2019 δόθηκε το 1/3 του ποσού που εισπράττεται για αυτό το σκοπό, στόχος μας είναι η αξιοποίηση του συνόλου του εν λόγω ποσού για αμυντική θωράκιση.
  • Μείωση της φυγοστρατίας. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ έχουν ήδη κατατεθεί συγκεκριμένες προτάσεις στο Υπουργείο Άμυνας και στον αρμόδιο Υπουργό για πρακτική υλοποίηση αυτού του στόχου.
  • Επανενεργοποιήση του Δόγματος Ενιαίου Αμυντικού Χώρου σε μόνιμη βάση και όχι κατά περιόδους ή κατά τη διάρκεια ασκήσεων.
  • Η εγκατάσταση, αριθμητικά και οπλικά, αυξημένης ελληνικής στρατιωτικής παρουσίας στην Κύπρο η οποία θα ισχυροποιήσει την αποτρεπτική ισχύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και ταυτόχρονα θα  αναβαθμίσει τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου τον οποίο διεκδικεί η Τουρκία. Οι δυο τελευταίες προτάσεις έχουν κατατεθεί από πλευράς ΕΔΕΚ στο σύνολο της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της Ελλάδας.

 

You may also like