ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ΕΔΕΚ θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για ενίσχυση των κονδυλίων των κατεχόμενων Δήμων για σκοπούς διαφώτισης

Πραγματοποιήθηκε χθες σειρά συναντήσεων αντιπροσωπείας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Κόμματος, Μαρίνο Σιζόπουλο, με αξιωματούχους και οργανωμένα σύνολα της κατεχόμενης επαρχίας Κερύνειας. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Αντιδήμαρχο Κερύνειας, τον Δήμαρχο Καραβά και Λαπήθου, τον Μητροπολίτη Κερύνειας και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδούλωτης Κερύνειας.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, από πλευράς ΕΔΕΚ κατατέθηκε πρόταση για διερεύνηση της δυνατότητας διαμόρφωσης συνθηκών συνεργασίας του συνόλου των φορέων της επαρχίας Κερύνειας για έναρξη εκστρατειών ώστε να μείνει άσβεστη η μνήμη της Κερύνειας. Από την πλευρά της ΕΔΕΚ δόθηκε η υπόσχεση ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια προς ενίσχυση του πιο πάνω αλλά και προς αύξηση των κονδυλίων που λαμβάνουν οι κατεχόμενοι Δήμοι για σκοπούς διαφώτισης.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ ενημέρωσε τους Κερυνειώτες για τις θέσεις της ΕΔΕΚ για τη ΔΔΟ αλλά και για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη νέα διαδικασία επανέναρξης διαλόγου για επίλυση του Κυπριακού στη βάση των όρων αναφοράς καθώς και από τη σύγκληση τριμερούς και πενταμερούς διάσκεψης.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 18 Οκτωβρίου 2019

 

You may also like