ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εκδηλώσεις του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για καταδίκη και τιμή όσων έπεσαν μαχόμενοι υπέρ δημοκρατίας και ελευθερίας

Με αφορμή τις μαύρες επετείους του πραξικοπήματος και της εισβολής, το Κ.Σ. ΕΔΕΚ διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων καταδίκης αλλά και τιμής όσων έπεσαν μαχόμενοι υπέρ δημοκρατίας και ελευθερίας.

Η κεντρική εκδήλωση καταδίκης των θλιβερών γεγονότων του Ιουλίου του 1974 θα γίνει στις 15 Ιουλίου στην Πάφο στις 7.30 μ.μ. στην Παλιά Ηλεκτρική (Βλαδίμηρου Ηρακλέους 8, Πάφος). Κεντρικός Ομιλητής της Εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του ο Μητροπολίτης Πάφου Πανιερώτατος κκ. Γεώργιος, ο οποίος θα τελέσει και το τρισάγιο στη μνήμη των ηρωικών νεκρών της αντίστασης. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθούν 25 ήρωες οι οποίοι αντιστάθηκαν υπέρ της συνταγματικής νομιμότητας και οι οποίοι θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι τη Δημοκρατία κατά τη διάρκεια του προδοτικού πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 1974. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Νατάσα Ιωάννου. Στις 7.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Πάφο.

Πέρα από την πιο πάνω εκδήλωση, η Ε.Ε. ΕΔΕΚ Λάρνακας διοργανώνει εκδήλωση καταδίκης του πραξικοπήματος και της εισβολής στις 13 Ιουλίου στις 11.00 π.μ. στην Προτομή του πρωτομάρτυρα της Λευτεριάς και της Δημοκρατίας, Κόκου Φωτίου, στη Λάρνακα. Τέλος, η Ε. Ε. ΕΔΕΚ Αμμοχώστου διοργανώνει αντικατοχική εκδήλωση στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου στις 25 Ιουλίου στις 8.00 μ.μ.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 12 Ιουλίου 2019

 

You may also like

ΔΕΡΥΝΕΙΑ ΑΠΛΙΚΙ