ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι καιρός ο ΠτΔ να αξιοποιήσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης

Στην ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών υπήρχαν σωστές αναφορές στο θέμα της φύσης του κυπριακού, τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας και στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, καθώς επίσης και στο ότι δεν μπορεί υπό απειλές και προκλήσεις να διεξαχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.

Την ίδια στιγμή, όμως, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ότι η διαδικασία την οποία αποδέχεται για λύση του Κυπριακού, στην ουσία θα οδηγήσει για ακόμα μια φορά σε αδιέξοδο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν αξιοποίησε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για σύγκληση Διεθνούς Διάσκεψης για κατά προτεραιότητα συζήτηση της διεθνούς πτυχής που είναι και η ουσία του προβλήματος.

Από την πλευρά της ΕΔΕΚ εκτιμούμε ότι είναι καιρός ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να υιοθετήσει μια νέα πρακτική όσον αφορά τη διαδικασία επίλυσης του κυπριακού. Η επανάληψη μιας διαδικασίας που μέχρι στιγμής οδήγησε σε τρεις περιπτώσεις σε αποτυχία με αρνητικές εξελίξεις για την πλευρά μας, δεν μπορεί να δημιουργεί ελπίδες ότι την τέταρτη φορά θα έχει θετική κατάληξη .

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Σεπτεμβρίου 2019

You may also like