ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι η ώρα ο ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων στο ΓεΣΥ

Ο μεγάλος κίνδυνος κατάρρευσης του δημόσιου τομέα της υγείας λόγω των ελλειμάτων, των μεγάλων προβλημάτων που υπάρχουν και της μη έγκαιρης αντιμετώπισής τους, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΕΔΕΚ, είναι πλέον ορατός.

Οι μεγάλες λίστες αναμονής, η υποστελέχωση, οι ελλείψεις σε εξοπλισμό και αναλώσιμα και η υπερφόρτωση των δημοσίων νοσηλευτηρίων είναι ορισμένα από τα προβλήματα που έρχονται να προστεθούν στα ελλείματα που έχουν δημιουργηθεί.

Τα πιο πάνω είναι απότοκο της μη σωστής και έγκαιρης αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων η οποία δεν προχώρησε παρά τις κατ’ επανάληψη προειδοποιήσεις και προτάσεις που κατέθετε η ΕΔΕΚ. Μάλιστα όταν η ΕΔΕΚ προειδοποιούσε, κάποιοι που σήμερα διαπιστώνουν τα προβλήματα, κατηγορούσαν την ΕΔΕΚ ότι υπονόμευε το ΓεΣΥ.

Είναι η ώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση των προβλημάτων για αποφυγή ενδεχομένης κατάρρευσης του δημόσιου τομέα της υγείας και της αδικαιολόγητης σπατάλης χρημάτων που καλείται ο φορολογούμενος πολίτης να πληρώσει.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 31 Οκτωβρίου 2019

You may also like