ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Είναι αδιανόητο να επιβάλλεται εμπάργκο πώλησης όπλων στην κατεχόμενη Κύπρο και να επιτρέπεται στην κατοχική δύναμη να ενισχύει και να αναβαθμίζει τα οπλικά της συστήματα

Το ενδεχόμενο άρσης του εμπάργκο πώλησης όπλων από τις ΗΠΑ στην Κυπριακή Δημοκρατία είναι εξέλιξη προς τη θετική κατεύθυνση.

Είναι αδιανόητο μετά την άρση του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Τουρκία (μετά την εισβολή) από τις ΗΠΑ, να επιβάλλεται εμπάργκο πώλησης όπλων στην κατεχόμενη Κύπρο και να επιτρέπεται στην κατοχική δύναμη να ενισχύει και να αναβαθμίζει τα οπλικά συστήματα του κατοχικού στρατού με αμερικανικά όπλα, κατά παράβαση κάθε έγνοιας διεθνούς δικαίου και νομιμότητας.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την γερμανική κυβέρνηση για απαγόρευση της αναβάθμισης του αρματικού δυναμικού των κατοχικών δυνάμεων με σύγχρονα άρματα μάχης γερμανικής προέλευσης και κατασκευής.

Είναι αδιανόητο χώρα μέλος της Ε.Ε. να υφίσταται για 45 χρόνια παράνομη κατοχή των εδαφών της, η ίδια η Ε.Ε. να αναγνωρίζει τα κατεχόμενα εδάφη ως τμήμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και όμως χώρες μέλη της Ε.Ε. να συνεχίζουν και να ενισχύουν την κατοχή με δικά τους οπλικά συστήματα.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 27 Μαρτίου 2019

You may also like