ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος έχει ως στόχο την κινητοποίηση και  ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών για το σύνολο των θεμάτων που άπτονται της περιβαλλοντικής προστασίας μέσα από τη σωστή αξιοποίηση και χρήση των πηγών ενέργειας και φυσικών πόρων.

 

Το Κ.Σ.ΕΔΕΚ καλεί τους πολίτες να συνειδητοποιήσουν τη σημασία που έχει το περιβάλλον στην υγεία μας αλλά και στην ποιότητα της ζωής μας. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας, αποφεύγοντας τις αλόγιστες αναπτύξεις που είναι επιζήμιες τόσο για την χλωρίδα όσο και για την πανίδα της πατρίδας μας.

 

Έχοντας ως κύριο στόχο την προστασία της θαλάσσιας περιοχής, των παραλιών, των δασών, των καλλιεργήσιμων περιουσιών καθώς επίσης και των οικιστικών περιοχών αλλά και της ποιότητας του αέρα, από την πλευρά της ΕΔΕΚ καταθέτουμε συγκεκριμένες προτάσεις, βάσει των οποίων διεκδικούμε:

 

·       Μετατροπή όλων των δημόσιων κτηρίων σε κτήρια μηδενικής κατανάλωσης, υψηλής ενεργειακής απόδοσης με συστήματα παραγωγής ενέργειας όπως φωτοβολταϊκά, ηλιοθερμία, βιομάζα κ.ά.

·       Υιοθέτηση νέων μέτρων και επιτάχυνση της εφαρμογής των υφιστάμενων για εξοικονόμηση ενέργειας.

·       Μεγαλύτερα κίνητρα για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Ανάπτυξη δικτύου ταχείας φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Υιοθέτηση κινήτρων για Υγραεριοκίνητα μέσα μαζικής μεταφοράς.

·       Κατασκευή εξειδικευμένων μονάδων για την επεξεργασία, αποθήκευση και ενδεδειγμένη ταφή στερεών και υγρών αποβλήτων για την αποτελεσματική  προστασία των υδάτων, του αέρα και του εδάφους.

·       Καθολική αξιοποίηση των υγρών και στερεών αποβλήτων για παραγωγή νερού ύδρευσης και ενέργειας.

·       Αναβάθμιση του αστικού πρασίνου.

·       Οι μονάδες αφαλάτωσης να μετατραπούν σε μονάδες κατανάλωσης πράσινης ενεργείας.

·       Καθολική αντικατάσταση των λαμπτήρων οδικού φωτισμού με λαμπτήρες LED.

 

Γραφείο Τύπου,

Λευκωσία 5 Ιουνίου 2019

You may also like