ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εάν επιθυμούμε κατάληξη σε μία δημοκρατική και βιώσιμή λύση θα πρέπει να αλλάξουμε τακτική

Η προσπάθεια που επιχειρείται για επανέναρξη των συνομιλιών δρομολογείται στη βάση μίας διαδικασίας  η οποία ακολουθήθηκε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν και απέτυχε. Πρόκειται για την  ίδια διαδικασία η οποία κατέληξε στο διχοτομικό, ρατσιστικό και μη δημοκρατικό σχέδιο Ανάν, το οποίο ο λαός απέρριψε, καθώς και στο Κρανς Μοντανά το οποίο επίσης κατέρρευσε λόγω της προκλητικής στάσης της Τουρκίας η οποία, όμως, δυστυχώς, πιστώθηκε με εποικοδομητικό ρόλο και χρεώθηκε η πλευρά μας με το 50% της αποτυχίας.

Η επανάληψη, για ακόμη μια φορά, της ίδιας διαδικασίας, όχι μόνο δεν προδικάζει επιτυχία αλλά αντίθετα οδηγεί την πλευρά μας σε νέες περιπέτειες με επικίνδυνες συνέπειες.

Η μέχρι στιγμής τρεις όροι αναφοράς που έχουν δημοσιοποιηθεί δεν δημιουργούν ένα αξιόπιστο πλαίσιο επιτυχίας, είναι ιδιαίτερα ευνοϊκοί για την Τουρκιά και άκρως αρνητικοί για την πλευρά μας.

Ως εκ τούτου όσοι πραγματικά πιστεύουν ότι θα πρέπει μέσα από την διαδικασία επανέναρξης των συνομιλιών να υπάρξει κατάληξη σε συμφωνία με θετικό αποτέλεσμα για μια δημοκρατική και βιώσιμη λύση, θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι χρειάζεται και αλλαγή τακτικής και αλλαγή πλαισίου.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 19 Σεπτεμβρίου 2019

You may also like