ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ, ΓΙΑ ΦΥΓΟΣΤΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΛΑΜ Η ηγεσία του ΕΛΑΜ αντιλαμβάνεται ότι ο ανέξοδος πατριωτισμός που πωλούσε στο λαό άρχισε να καταρρέει γι’ αυτό και αποφεύγει να απαντήσει στα ερωτήματα τα οποία έχουν τεθεί για τη φυγοστρατία

Δείτε τη δήλωση εδώ:

Την περασμένη Παρασκευή ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ σε έναν πολιτικό παροξυσμό εκτόξευσε απειλές εναντίον της ΕΔΕΚ και εμμέσως και σε εμένα προσωπικά.

Κατανοώ τους λόγους αυτής της συμπεριφοράς. Η ηγεσία του ΕΛΑΜ αντιλαμβάνεται ότι ο ανέξοδος πατριωτισμός που πωλούσε στο λαό, άρχισε να καταρρέει. Δεν είναι τυχαίο ότι αποφεύγει να απαντήσει κατά τρόπο σαφή και ξεκάθαρο στα ερωτήματα τα οποία έχουν τεθεί για τη φυγοστρατία ηγετικών του στελεχών. Όμως για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε ανιστόρητη. Εάν έστω και στοιχειωδώς μελετούσε λίγο στο παρελθόν, θα διαπίστωνε ότι η ΕΔΕΚ δεν υποκύπτει σε απειλές και εκβιασμούς.

Με αυτή την ευκαιρία απευθύνουμε για ακόμη μια φορά ανοικτό ερώτημα και προς τα συντεταγμένα όργανα της πολιτείας. Πως σκέφτονται να χειριστούν τις συγκεκριμένες απειλές οι οποίες συνιστούν εκτροπή από τα δημοκρατικά θέσμια και τη συνταγματική νομιμότητα; Είναι διατεθειμένα να διερευνήσουν τι εννοεί η ηγεσία του ΕΛΑΜ όταν απειλεί για απάντηση με στρατιωτικούς όρους και με ανορθόδοξο πολιτικό τρόπο; Μήπως εννοούν ότι θα εφαρμόσουν ανάλογες πρακτικές όπως αυτές τις Χρυσής Αυγής;

Εγώ θα επαναφέρω και θα θέσω ξανά τα συγκεκριμένα ερωτήματα:

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ πως δικαιολογεί το γεγονός ότι ενώ έτυχε απαλλαγής από την στρατιωτική θητεία λόγω ιατρικού προβλήματος, αμέσως μετά υπηρέτησε ως σωματοφύλακας του προέδρου της Χρυσής Αυγής; Εκπαιδευόμενος μάλιστα και σε ειδική σχολή. Πως το εξηγεί αυτό;

Το δεύτερο ηγετικό στέλεχος του κόμματος απόφυγε να απαντήσει εάν κατά την κατάταξη του στην ΕΦ ζήτησε απόλυση με τη δικαιολογία ότι υποφέρει από δερματική αλλεργία, ενέργεια η οποία καταδεικνύει ότι από την αρχή δεν ήθελε να υπηρετήσει την ΕΦ.

Το τρίτο στέλεχος δεν απάντησε ακόμα γιατί δεν υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία. Ποια προβλήματα επικαλέστηκε για να μην υπηρετήσει στην ΕΦ;

Είναι πρόκληση αυτοί που με διάφορα προσχήματα δεν υπηρέτησαν στην ΕΦ να παρουσιάζονται και ως «μαχητές» για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μας. Εδώ όμως οφείλω να κάνω και μια διάκριση. Ξεχωρίζω όλες αυτές τις περιπτώσεις που για πραγματικά ιατρικούς λόγους κάποιοι συμπατριώτες μας δεν μπορούν να υπηρετήσουν στην ΕΦ. Αυτό είναι απόλυτα θεμιτό και σεβαστό. Και πολύ περισσότερο από εμένα που έχω και την ιδιότητα του γιατρού και μπορεί ακριβώς να γνωρίζω από ιατρικής άποψης τη σοβαρότητα κάποιων νοσημάτων. Όμως είναι εντελώς διαφορετικό αυτό από το να προφασίζομαι διάφορες δικαιολογίες και λόγους για να αποφύγω την υπηρεσία στην ΕΦ αλλά την ίδια στιγμή να εμφανίζομαι ως ένας πατριώτης μαχητής για την απελευθέρωση της κατεχόμενης πατρίδας μου αλλά την ίδια στιγμή, επίσης, και η παραπέρα πορεία μου να μην συνάδει με τους λόγους απαλλαγής μου από την ΕΦ.

Αλλά το πλέον πιο προκλητικό είναι να εμφανίζονται τα συγκεκριμένα στελέχη του ΕΛΑΜ και ως οι πολιτικοί συνεχιστές του οράματος της χούντας των Αθηνών λόγω και των στενών σχέσεων με την Χρυσή Αυγή και γνωρίζουν ποια είναι, η οποία χούντα των Αθηνών, για να μην ξεχνούμε, είναι αυτή που συνεργάστηκε με την Τουρκία και τους γνωστούς ΝΑΤΟοικούς κύκλους για να πραγματοποιηθεί η τουρκική εισβολή και η κατοχή του 37% της πατρίδας μας.  Και βλέπετε δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι μέχρι στιγμής το ΕΛΑΜ αποφεύγει να καταδικάσει τη στάση, τη συμπεριφορά και τις ενέργειες της χούντας των Αθηνών.

Όμως από την πλευρά του ΕΛΑΜ τέθηκαν και κάποια ερωτήματα τα οποία με αφορούν προσωπικά. Εγώ θα απαντήσω σε αυτά τα ερωτήματα χωρίς περιστροφές.

Ερωτήθηκα πού ήμουν το 1974. Το 1974 ήμουν μαθητής λυκείου και κατοικούσα στο κατεχόμενο σήμερα από τον Αττίλα χωριό Διόριος της επαρχίας Κερύνειας. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσα να επιστρατευτώ λόγω της ηλικίας μου, μαζί με άλλους συνομήλικους μου  εκείνη της περίοδο και πριν από τις 15 Αυγούστου του 1974 είχαμε οργανώσει μία ομάδα εφοδιασμού των στρατιωτών του 281 ΤΠ που υπηρετούσαν τότε στην περιοχή του χωριού Πάναγρα. Και ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί ζώντες και στρατιωτικοί και αξιωματικοί του 281 που μπορούν να το επιβεβαιώσουν.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά τί έκανα ως πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας για την ενίσχυση της ΕΦ. Φυσικά αυτό το ερώτημα θα πρέπει κατά κύριο λόγο να απευθυνθεί και να πάρουν απάντηση από  το ΓΕΕΦ και το ΥΠΑΜ.

Όμως αφού ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ έχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για την ΕΦ, γιατί δεν ζήτησε ο ίδιος να είναι μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής; Και εάν για διάφορους λόγους δεν μπορούσε να είναι κανονικό μέλος γιατί δεν παραβρίσκεται ως παρατηρητής, τουλάχιστο, στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής; Εδώ και 3 χρόνια που προεδρεύω της Επιτροπής Άμυνας δεν παραβρέθηκε έστω και σε μία συνεδρίαση της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής.

Αλλά εγώ προσωπικά τον δικαιολογώ απόλυτα. Γιατί την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Άμυνας ομόθυμα και ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση, και θέλω για ακόμη μία φορά να τους συγχαρώ γι’ αυτή την συμπεριφορά την οποία επιδεικνύουν, ένα από τα βασικά ζητήματα που μας απασχολεί και καταθέτουμε συνεχώς προτάσεις και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε είναι το αυξημένο πρόβλημα της αδικαιολόγητης φυγοστρατίας. Και τονίζω. Όχι για αυτούς που έχουν ιατρικά προβλήματα ή θέματα υγείας και κανονικά απολύονται αλλά όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι με προφάσεις και δικαιολογίες αποφεύγουν να υπηρετήσουν την ΕΦ. Και γιατί δικαιολογώ τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ γιατί δεν παρευρίσκεται; Γιατί προφανώς σε τέτοιες συζητήσεις οι δικές τους οι προτάσεις θα είναι πώς ακριβώς θα βοηθήσει την φυγοστρατία. Και όχι πώς θα αποφύγουμε την φυγοστρατία.

Και πραγματικά όταν η ηγεσία του ΕΛΑΜ προσεκτικά αποφεύγει να απαντήσει σ’ αυτά τα καίρια αιτήματα και επιχειρεί να τα αποκρύψει διερωτόμαστε τι άλλο μπορούμε να αναμένουμε στο μέλλον; Ενδεχομένως ως αποκαλύψεις για τη δράση και τη συμπεριφορά τους;  Και επειδή ακριβώς υπάρχει και το προσωπικό ερώτημα που ήμουν το ’74, εγώ μπορώ δημόσια να αναφέρω που ήμουν σε κάθε στιγμή της πορείας της ζωής μου σε όλα τα επίπεδα. Καθώς επίσης και να παρουσιάσω και το ποινικό μου μητρώο. Διερωτώμαι, τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΑΜ μπορούν να πράξουν το ίδιο;

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 18 Μαρτίου 2019

You may also like