ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Βουλευτή της ΕΔΕΚ κ. Ηλία Μυριάνθους για την κατάληξη της πρόταση νόμου του κ. Κωστή Ευσταθίου εκ μέρους της ΕΔΕΚ για τις καταχρηστικές ρήτρες των τραπεζών

 

Μετά την κατάθεση της πρότασης νόμου από πλευράς των συναδέλφων Κωστή Ευσταθίου και Γιώργου Περδίκη για την επέκταση της προστασίας από τις καταχρηστικές ρήτρες, εκτός από τα φυσικά πρόσωπα  και σε μικρές επιχειρήσεις, πραγματοποιήθηκε διαβούλευση των δύο εισηγητών με το Χρηματοοικονομικό Επίτροπο και παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον της Επιτροπής μια διαμορφωμένη πρόταση από τον Επίτροπο, η οποία υιοθετείται από την Επιτροπή Εμπορίου αλλά και από τους δύο συναδέλφους εισηγητές, των οποίων οι προτάσεις θα αποσυρθούν.

Ουσιαστικά αυτή η πρόταση νόμου αφορά την προστασία από τις καταχρηστικές ρήτρες σε μικρές επιχειρήσεις που πληρούν τουλάχιστον δύο από τα τρία πιο κάτω κριτήρια:

  • μέχρι 1 000 000 σύνολο ενεργητικού
  • μέχρι 2 000 000 κύκλο εργασιών
  • μέσο όρο υπαλλήλων 5 άτομα

Αυτές οι επιχειρήσεις θα μπορούν, αν υπερψηφιστεί ως έχει η εν λόγω πρόταση, να καταφύγουν στο δικαστήριο για να δικαιωθούν όσον αφορά την ύπαρξη καταχρηστικών ρητρών.

 

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 26 Μαρτίου 2019

You may also like