ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου κατά την περιοδεία του στην Πάφo

Ακούμε τα προβλήματα των πολιτών και μέσα από θετικές και εποικοδομητικές προτάσεις δίνουμε λύσεις

Κατά τη διάρκεια της σημερινής περιοδείας αντιπροσωπείας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Προέδρο της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος δήλωσε:

«Η σημερινή περιοδεία στην πόλη και επαρχία της Πάφου, εντάσσεται στο πλαίσιο της εκστρατείας που ξεκίνησε από τις αρχές Οκτωβρίου από πλευράς ΕΔΕΚ και θα κορυφωθεί τον ερχόμενο Μάιο με τίτλο ‘’Δίπλα στον Πολίτη’’. Ο βασικός μας στόχος είναι η επαφή με τους πολίτες, εργαζόμενους και μη, να ακούσουμε τα προβλήματά τους, να διαπιστώσουμε ενδεχομένως τις αδυναμίες που υπάρχουν σε διάφορα συστήματα της πολιτείας και μέσα από θετικές και εποικοδομητικές προτάσεις, να καταθέσουμε από την πλευρά μας όλες μας τις δυνάμεις ώστε να βοηθήσουμε και κυρίως να επιλύσουμε αυτά τα προβλήματα.

Ο βασικός μας στόχος είναι να βοηθήσουμε μικροβιοτέχνες, μικροεπαγγελματίες και γενικά τους πολίτες που προέρχονται από τις μεσαίες και κατώτερες εισοδηματικές τάξεις της πατρίδας μας, που έχουν υποστεί και το μεγαλύτερο πλήγμα από την οικονομική κρίση του 2013».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα προβλήματα που εντόπισε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε:

«Τα προβλήματα που συναντούμε είναι διάφορα. Στην περίπτωση της βιοτεχνικής περιοχής Πάφου είναι προβλήματα που έχουν κυρίως σχέση με χώρους στάθμευσης, προβλήματα καθαριότητας και κυρίως της δυνατότητας απρόσκοπτης εργασίας. Σε μερικές περιπτώσεις έχουμε διαπιστώσει να υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού το οποίο χρειάζονται για την ανάπτυξη των  εργασιών τους.

Σε άλλες περιπτώσεις αυτό που διαπιστώνουμε είναι τα προβλήματα με το ΕΣΤΙΑ, είναι τα προβλήματα με τα δάνεια τα οποία υπάρχουν, τα μη εξυπηρετούμενα, είναι το σύστημα το τραπεζικό το οποίο ουσιαστικά έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα σε όλους αυτούς που σήμερα λόγω της κρίσης αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Επίσης ένα άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι το στεγαστικό γι’ αυτό έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις για στεγαστικά ζητήματα, καθώς επίσης και τον εργαζόμενο γονιό, μητέρες και πατεράδες οι οποίοι σήμερα δεν έχουν τη δυνατότητα να αφήσουν τα παιδία τους σε ασφαλής χώρους φύλαξης, έτσι ώστε να μπορέσουν να εργαστούν για να καλύψουν τις ανάγκες της οικογένειας τους.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο έχουμε ζητήσει από την Υπουργό Εργασίας, στη συνάντηση που είχαμε πρόσφατα, στις μεγάλες επιχειρήσεις να υπάρχει πρόνοια για να λειτουργούν βρεφονηπιακοί σταθμοί όπου οι εργαζόμενοι να μπορούν να αφήσουν τα παιδία τους σε συνθήκες ασφάλειας ή η επιδότηση των εργαζόμενων γονιών για την κάλυψη των διδάκτρων, για να μένουν τα παιδία τους σε ασφαλείς βρεφοκομικούς σταθμούς μέχρι την ώρα που θα αποδεσμευτούν από την εργασία τους. Είναι μια σειρά από μέτρα τα οποία θα προωθήσουμε ως προτάσεις που αφορούν όλες αυτές τις κοινωνικές πτυχές των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα οι συμπατριώτες μας».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 24 Οκτωβρίου 2019

You may also like