ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ. Ο Υπουργός Υγείας δεν γνωρίζει ότι ακόμη δεν έχει ανοίξει ο κατάλογος εγγραφής ειδικών ιατρών στο ΓεΣΥ

Είναι με έκπληξη που άκουσα τις σημερινές δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού Υγείας, κ. Ιωάννου, ο οποίος στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ διερωτήθηκε εάν έχω εγγραφή στο ΓεΣΥ. Το ερώτημα αυτό επιβεβαιώνει ότι ο κ. Υπουργός δεν γνωρίζει ότι ακόμα δεν έχει ανοίξει επίσημα ο κατάλογος εγγραφής ειδικών ιατρών στο ΓεΣΥ, απλώς ζητήθηκε εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Επίσης ο αρμόδιος Υπουργός θα έπρεπε να γνωρίζει ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δεν είναι προσωπικός ιατρός αλλά ειδικός ιατρός. Είναι προφανές ότι το ερώτημα του κ. Ιωάννου είναι μια δημαγωγική δήλωση την οποία κατανοούμε. Η δήλωση αποσκοπεί στην συγκάλυψη των τεράστιων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο δημόσιος τομέας της υγείας όπως επίσης και της έκδηλης αδυναμίας επίλυσής τους από αυτούς που είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή αυτής της μεγάλης κοινωνικής μεταρρύθμισης.

Να υπενθυμίσω τον κ. Ιωάννου για το ποια ήταν η θέση του όσον αφορά τις καταγγελίες μου για τη σύγκρουση συμφερόντων του κ. Νίκολσον τον οποίο υποστήριξε με πάθος να παραμείνει ως Πρόεδρος του ΟΚΥΠΥ. Όταν στη συνέχεια όμως οι συγκεκριμένες καταγγελίες επιβεβαιώθηκαν τόσο από τον Γενικό Ελεγκτή όσο και από τον Γενικό Εισαγγελέα και υποχρέωσαν τον κ. Νίκολσον σε παραίτηση, τήρησε σιγή ιχθύος.

 Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 8 Μαΐου 2019

You may also like