ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση Αναπληρώτριας Προέδρου Κ.Σ.ΕΔΕΚ, Μαρίας Βασιλειάδου, για τα έργα αναδόμησης και εξωραϊσμού της Λαϊκής Γειτονιάς

Επικροτούμε τη χρηματοδότηση έργου 500.000 ευρώ αναδόμησης και εξωραϊσμού της Λαϊκής Γειτονιάς του Δήμου Λευκωσίας η οποία αποτελεί τον πυρήνα της παράδοσης της πρωτεύουσας και του ιστορικού κέντρου της Λευκωσίας και πρέπει να αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους ξένους όσο και για τους Κύπριους περιηγητές.

 

Θεωρούμε ότι θα ήταν χρήσιμο και ηθικό προτού προχωρήσει η διαδικασία προκήρυξης προσφορών  για το έργο εξωραϊσμού της Λαϊκής Γειτονιάς να ληφθούν υπόψη οι σοβαρές διαπιστώσεις των για 35 χρόνια ενοίκων επαγγελματιών.

 

Η υφιστάμενη κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η Λαϊκή Γειτονιά λόγω της χρόνιας έλλειψης έργων υποδομής και πολιτικών στήριξης της περιοχής, έχει οδηγήσει αρκετούς επαγγελματίες καταστηματάρχες σε συρρίκνωση του κύκλου εργασίας τους. Η επιμονή των καταστηματαρχών της Λαικής Γειτονιάς να παραμείνουν στις επάλξεις της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και να κρατήσουν ζωντανό το κυπριακό παραδοσιακό στοιχείο σε ζώνη αθέμιτου ανταγωνισμού με την προσκείμενη κατεχόμενη περιοχή θα πρέπει να ανταμειφθεί με μέτρα στήριξης, παροχής κινήτρων και επιεική προσέγγιση όσων ενοίκων έχουν υφιστάμενες οφειλές προς τον Δήμο Λευκωσίας. Καλούμε τον Δήμο Λευκωσίας να χειριστεί το υφιστάμενο θέμα εξώσεων των συγκεκριμένων καταστηματαρχών με πνεύμα εποικοδομητικό και να προχωρήσει άμεσα στην παγοποίηση οποιασδήποτε διαδικασίας.

You may also like