ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, ΜΑΡΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ, ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ

 

Αν ο εθελοντισμός δίνει ένα, η πολιτεία θα πρέπει και οφείλει να δίνει εκατό. Η  ΕΔΕΚ βρίσκεται σε στάση αναμονής. Αναμένουμε, όπως και όλοι οι συμπολίτες μας να δούμε πώς θα εφαρμοστεί το Γενικό Σχέδιο Υγείας και δεν κρύβουμε την ανησυχία μας, λαμβάνοντας υπόψιν τα τεκταινόμενα  γύρω από το θέμα.

Θεωρούμε ότι η αυτονόμηση και η εξυγίανση των δομών και της λειτουργίας των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων αποτελεί το θεμέλιο για το χτίσιμο ενός στερεού οικοδομήματος του ΓεΣΥ. Έχουμε ακούσει και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το εθνικό Σχέδιο Δράσης για τον καρκίνο, αναθεωρημένη Εθνική Στρατηγική, για τη λειτουργία πολυθεματικών ομάδων για νεοδιαγνωσθείσες ασθένειες, για τη δημιουργία ενός ανεξάρτητου Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου και ενός ολοκληρωμένου κέντρου για παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας.

Η ώρα για το θεωρητικό πλαίσιο έχει παρέλθει προ πολλού. Τώρα περιμένουμε πράξεις.

Οφείλουμε να συγχαρούμε τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο για το πολυεπίπεδο και συνεχές έργο του στον αγώνα για αντιμετώπιση του καρκίνου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές, τους ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελώς στον συνάνθρωπο. Δύναμη και κουράγιο, σε όλους τους συνανθρώπους μας που υποφέρουν.

You may also like