ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση Αναπλ. Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μ. Βασιλειάδου, κατά την κατάθεση της εισφοράς της ΕΔΕΚ στον Ραδιομαραθώνιο

Το κοινωνικό κράτος οφείλει να αγκαλιάσει τα παιδιά και τις ανάγκες των ιδίων και των οικογενειών τους

Επισκεπτόμενη σήμερα η Αναπλ. Πρόεδρος της ΕΔΕΚ το κεντρικό περίπτερο του Ραδιομαραθωνίου για να καταθέσει εκ μέρους του Κ.Σ. ΕΔΕΚ την καθιερωμένη ετήσια εισφορά του κόμματος, η κ. Βασιλειάδου, δήλωσε:

«Η αγάπη όταν προσφέρεται με ανιδιοτέλεια πολλαπλασιάζεται και γίνεται μια θάλασσα που μας ταξιδεύει όλους και αυτούς που προσφέρουν και αυτούς που λαμβάνουν.

Η αγάπη και ο εθελοντισμός ανυψώνουν την ανθρώπινη υπόσταση. Συγχαρητήρια  σε όλους τους συμπολίτες μας που προσφέρουν για τον άγιο σκοπό του Ραδιομαραθωνίου.

Συγχαρητήρια  και στους διοργανωτές, το ΡΙΚ, την CNP Ασφαλιστική και το Ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος.

Θα έπρεπε όμως η πολιτεία να υπερκαλύπτει τις ανάγκες των ανθρώπων σε θέματα υγείας και η όποια συνεισφορά των ΜΚΟ να είναι επιπρόσθετη και όχι να καλύπτει κενά, όπως συμβαίνει σήμερα.

Φτιάξαμε ένα ΓΕΣΥ και καλώς έγινε, θα έπρεπε να είχε γίνει προ πολλού. Αλλά το κουτσουρέψαμε με προχειρότητες και κακοδιαχείριση. Αφήσαμε τα δημόσια νοσηλευτήρια να παραπαίουν, χωρίς αναλώσιμα, χωρίς ικανοποιητικές υποδομές. Οι γιατροί φεύγουν ένας ένας διότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν, το παραϊατρικό προσωπικό το ίδιο.

Το κράτος οφείλει να επενδύσει στην αναβάθμιση και αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων, ώστε κάθε προσπάθεια βοήθειας στον συνάνθρωπο, όπως η σημερινή, να είναι επιπρόσθετη και όχι να καλύπτει κενά του κράτους.

Το κοινωνικό κράτος οφείλει να αγκαλιάσει τα παιδιά και τις ανάγκες  αυτών και της οικογένειας τους.

Για παράδειγμα, για τα παιδιά πέραν των 21 ετών που χρήζουν ειδικής φροντίδας δεν υπάρχουν υποδομές. Υπάρχει ορατή και άμεση ανάγκη  για δημιουργία πλαισίου πολιτικής που να εξασφαλίζει τις ανάγκες αυτών των συνανθρώπων μας».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 4 Νοεμβρίου 2019

You may also like