ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Βουλευτή Κ.Σ. ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου για το νομοσχέδιο που αφορά στην παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων

Θα πρέπει να δοθούν τα εύσημα στις υπηρεσίες της Βουλής για τον τρόπο που έχουν διαπιστώσει κενά και πάλι στη νομοθεσία για την παρακολούθηση των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων των πολιτών. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα το οποίο ξαναχρειάζεται ακόμα μεγαλύτερη προσοχή γιατί ακριβώς υπάρχουν τεχνικά μέσα τα οποία είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θέλει να παρακολουθήσει τηλεφωνική επικοινωνία.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ότι το θέμα της παρακολούθησης είναι πάρα πολύ παλιό και ότι οι διωκτικές αρχές παραπονιούνται ότι δεν έχουν τα αναγκαία όπλα ώστε να τα βάλουν με τον υπόκοσμο, και πως θα πρέπει να δοθεί μια λύση ο κ. Ευσταθίου απάντησε:

Ασφαλώς και πρέπει να δοθεί μια λύση. Σε ένα κράτος δικαίου η λύση που δίνεται πάντοτε είναι η αρχή της αναλογικότητας: ανάλογα με το σκοπό που επιδιώκουμε πρέπει να είναι και τα μέσα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το συνταγματικό ανθρώπινο δικαίωμα της προστασίας της ιδιωτικής επικοινωνίας έρμαιο στα χέρια οποιουδήποτε θα ήθελε να προχωρήσει σε κατάχρηση αυτού του δικαιώματος. Επομένως, θέλει πολλή προσοχή γιατί απλούστατα ο πολίτης είναι πάνω απ’ όλα

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 4 Δεκεμβρίου 2019

You may also like