ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ως ΕΔΕΚ ακούσαμε με προσοχή τους προβληματισμούς και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε προς επίλυση των προβλημάτων του τουρισμού

Πραγματοποιήθηκε χθες η Ημερίδα του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με θέμα «Ο Τουρισμός» στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δίπλα στον Πολίτη». Την Ημερίδα συντόνισε ο Σοφοκλής Σοφοκλέους, Δήμαρχος Λευκάρων και π. Υπουργός ενώ τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις τους η Διευθύντρια του Υφυπουργείου Τουρισμού, ο Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, πρώην ανώτερο στέλεχος εταιρείας Αερομεταφορών, ο Χάρης Λοϊζίδης, Πρόεδρος Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων ΠΑΣΥΞΕ, ο Κυριάκος Γιασουμή εκ μέρους της ΣΕΚ, ο Λευτέρης Γεωργιάδης εκ μέρους της ΠΕΟ, ο Ανδρέας Αντωνίου εκ μέρους της ΔΕΟΚ καθώς οι Στέλιος Αρέστη και Γιάννης Ιωαννίδης ως εκπρόσωποι των καταστηματαρχών Λαϊκής Γειτονίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας, ο Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε:

«Η τουριστική βιομηχανία ήταν, είναι και πρέπει να συνεχίσει να είναι η ατμομηχανή της οικονομίας αυτού του τόπου. Και βεβαίως έκλεισε ο κύκλος της αντίληψης ότι ήταν η κότα που γεννούσε χρυσά αυγά. Χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους. Σήμερα η ΕΔΕΚ πήρε μία σημαντική πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση. Άκουσε τα οργανωμένα σύνολα, άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς και είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση».

Ακολούθως η Αννίτα Δημητριάδου Διευθύντρια Υφυπουργείου Τουρισμού, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους για αυτή την πρωτοβουλία της ΕΔΕΚ να γίνει αυτή η Ημερίδα η άκρως ενδιαφέρουσα με πολλά θέματα που απασχολούν την τουριστική βιομηχανία. Έχουμε αναλύσει όλο το φάσμα του τουρισμού, την στρατηγική όπως την συζητήσαμε με τον Υφυπουργό και νομίζω μόνο με θετικά συμπεράσματα θα καταλήξουμε μετά από αυτή τη συζήτηση. Προχωρούμε σωστά μαζί με τον δημόσιο τομέα, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα, με όλους τους φορείς και όλους τους εταίρους».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2019

You may also like