ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου για τον προϋπολογισμό του Υπουργείου Άμυνας

Το Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης θα πρέπει να διατίθεται μόνο για αγορά και συντήρηση οπλικών συστημάτων

Αμέσως μετά τη σχετική συζήτηση στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, δήλωσε:

“Αντιλαμβάνεστε ότι ως Πρόεδρος της Κοιν. Επιτροπής Άμυνας, αυτά τα ζητήματα τα χειρίζεται το σύνολο της Επιτροπής με ιδιαίτερη ευαισθησία.

Τα περισσότερα από αυτά δεν είναι προς δημοσιοποίηση, απλά αυτό το οποίο θα πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το σύνολο των μελών της Επιτροπής, σε συνεργασία, πολύ στενή και εποικοδομητική με το Υπουργείο Άμυνας όσο και με το Γενικό Επιτελείο Εθν. Φρουράς, προσπαθούμε ουσιαστικά να προωθήσουμε την υλοποίηση συγκεκριμένων αξόνων, όπως για παράδειγμα την αγορά νέων οπλικών συστημάτων  που να μπορούν σε μεγάλο βαθμό να ενισχύουν το αξιόμαχο της Εθνικής Φρουράς και κυρίως την αποτρεπτική της ισχύ ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο με τα όσα συμβαίνουν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας και όχι μόνο.

Το δεύτερο είναι να μειώσουμε σημαντικά τα θέματα  της φυγοστρατίας, τα οποία παρατηρήθηκαν μεν μειώσεις, όχι όμως στο βαθμό που θα έπρεπε.

Προς αυτές λοιπόν τις κατευθύνσεις εμείς θα εργαστούμε με ιδιαίτερη συνέπεια, με αυστηρό έλεγχο το πώς διατίθενται τα συγκεκριμένα χρήματα του φορολογούμενου πολίτη, αλλά την ίδια στιγμή έχουμε κάνει και μια δημόσια έκκληση προς την Κυβέρνηση, ότι θα πρέπει να αυξηθούν τα ποσά τα οποία διατίθενται για την αγορά νέων οπλικών συστημάτων και τη συντήρησή τους. Δεν είναι δυνατό να αξιοποιείται ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτά που  ο φορολογούμενος πολίτης σήμερα καταθέτει ως εισφορά στο Ταμείο Αμυντικής Θωράκισης. Το σύνολο του Ταμείου αυτού θα πρέπει στην ουσία να αξιοποιείται για τον σκοπό αυτό.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 7 Νοεμβρίου 2019

You may also like

ΕΔΕΚ ΓΡΟΘΙΑ