ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ για τις πολιτογραφήσεις

Διαφανής και σε βάθος έρευνα για να αποδειχθεί κατά πόσο υπάρχουν πειθαρχικές, ποινικές, πολιτικές ευθύνες ή ένας συνδυασμός όλων

Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου στη Λάρνακα, σε ερώτηση δημοσιογράφου για το σχόλιο της ΕΔΕΚ απέναντι στη δήλωση του Κυβερνητικού εκπροσώπου για το ότι η τριμελής επιτροπή για τις πολιτογραφήσεις δεν θα ερευνήσει παλιές υποθέσεις άλλα θα συσταθεί για τις επόμενες διαδικασίες, ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Έχουμε ήδη τονίσει ότι θα έπρεπε σε όλες αυτές τις αμφισβητούμενες περιπτώσεις να γίνει μια διαφανής και σε βάθος έρευνα για να αποδειχθεί κατά πόσο υπάρχουν πειθαρχικές, ποινικές, πολιτικές ευθύνες ή ένας συνδυασμός όλων. Δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Δυστυχώς μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει. Γι’ αυτό τον λόγο εκείνο που έχει μεγάλη σημασία είναι ο εποπτικός έλεγχος για την επίβλεψη κυρίως της σωστής εφαρμογής της νομοθεσίας.

Δεν επιτρέπεται σε μία περίοδο, όπου η Κυπριακή οικονομία που βρίσκεται σε ασταθή βάση, την ίδια στιγμή να υπάρχουν σοβαρές εξελίξεις στο Κυπριακό, εμείς οι ίδιοι να μεγιστοποιούμε και να πολλαπλασιάζουμε το συγκεκριμένο πρόβλημα δημιουργώντας πρόβλημα διεθνούς αναξιοπιστίας της Κυπριακής Δημοκρατίας .

Οφείλουμε να λειτουργήσουμε με συναίνεση, με εποικοδομητικό τρόπο, χωρίς συγκάλυψη των ευθυνών αλλά πάνω από όλα θα πρέπει ο στόχος μας να είναι η προστασία της Κυπριακής Δημοκρατίας και της οικονομίας της πατρίδας μας».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 11 Νοεμβρίου 2019

You may also like