ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, ΜΑΡΙΝΟΥ ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την παραίτηση του κ. Ιωνά Νικολάου από τη θέση του Υπ. Δικαιοσύνης και κατά πόσο η παραίτηση αυτή ήταν ετεροχρονισμένη, ο κ. Σιζόπουλος απάντησε:

«Από την πρώτη στιγμή εμείς ως ΕΔΕΚ είχαμε ξεκαθαρίσει ότι οι πολιτικές ευθύνες αναλαμβάνονται από τα πολιτικά πρόσωπα στο πλαίσιο της πολιτικής τους ευθιξίας. Οι πολιτικές ευθύνες δεν αποδίδονται. Ως εκ τούτου σεβαστή η απόφαση του Υπ. Δικαιοσύνης να παραιτηθεί και του Προέδρου της Δημοκρατίας να την αποδεχτεί.

Όμως για μας το θέμα δεν σταματά σε αυτό το σημείο. Θα πρέπει να συνεχίσουν οι διοικητικές έρευνες οι οποίες έχουν διαταχθεί έτσι ώστε να γίνει μια πλήρης διερεύνηση εάν και κατά πόσο από τα στελέχη της αστυνομικής δύναμης υπήρξε ενδεχομένως πλημμελής αντιμετώπιση όλων αυτών των καταγγελιών που είχαν γίνει στο παρελθόν για τα θέματα της εξαφάνισης προσώπων και αν και εφόσον προκύπτει οποιαδήποτε ευθύνη σε αυτά τα πρόσωπα, σε αυτά τα στελέχη της αστυνομικής δύναμης, θα πρέπει να υπάρξουν παραδειγματικές τιμωρίες. Θα πρέπει επιτέλους η ανοχή η οποία έχει επιδειχθεί όλα αυτά τα χρόνια, η συγκάλυψη σκανδάλων και κυρίως η μη διερεύνηση ευθυνών για πολλά ζητήματα, να τερματιστεί. Δεν μπορεί να συνεχίσει πια αυτή η κατάσταση.

 

Λευκωσία, 3 Μαΐου 2019

 

You may also like