ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δηλώσεις Αναπλ. Προέδρου Κ.Σ. ΕΔΕΚ, Μ. Βασιλειάδου και Κ. Λούη, Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης για την Ημερίδα για την Παιδεία και την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση στο πλαίσιο της εκστρατείας «Δίπλα στον Πολίτη»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η Ημερίδα του Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την Παιδεία και την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση. Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας έγινε συζήτηση για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Παιδεία καθώς και για τις προτάσεις που πρέπει να κατατεθούν προς επίλυσή τους.

Στην Ημερίδα τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις η Μαρίας Βασιλειάδου Αν.Πρόεδρος Κ.Σ.ΕΔΕΚ και συντονίστρια της ημερίδαςο Ανδρέας Παναγίδης Γραμματέας Θεματικής Παιδείας Κ.Σ.ΕΔΕΚ, ο Κυπριανός Λούης Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης εκ μέρους του Υπουργού Παιδείας, ο Σπύρος Αντωνέλλος εκ μέρους της Διεύθυνσης Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΠΑΝ, η Μαρία Παπακώστα Πρώτη Λειτουργός Δημοτικής Εκπαίδευσης, η Σοφία Ιωάννου Αν. Διευθύντρια Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο Κώστας Χατζησάββας Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ, ο Φίλιος Φυλακτού Πρόεδρος ΠΟΕΔ, ο Ανδρέας Κλεάνθους Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας ΟΛΤΕΚ, ο Πάμπος Χριστοδούλου Πρόεδρος ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΕΔΕΚ, η Γιούλα Πιτσιάλη Πρόεδρος Αγκαλιά Ελπίδας ο Κυριάκος Νικηφόρου Πρόεδρος Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων Δημόσιων Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου Ατόμων με Αυτισμό Κύπρου ο Ανδρέας Χριστοδούλου και η Μαρίνα Γεωργίου εκ μέρους του Παγκύπριου Συνδέσμου ΔΕΠ/Υ Κύπρου και Ομάδας Πρωτοβουλίας Γονέων για τα δικαιώματα των παιδιών με αναπηρία

Μετά την ολοκλήρωση της Ημερίδας η Αναπλ. Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μ. Βασιλειάδου δήλωσε:

«Η ΕΔΕΚ είναι Δίπλα στον Πολίτη. Η παιδεία αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες πολιτικής της ΕΔΕΚ. Φυσικά πρέπει να πούμε ότι η παιδεία περνά δύσκολες στιγμές. Τα προβλήματα της παιδείας είναι πολυεπίπεδα και τον τελευταίο καιρό έχουν προχωρήσει σε βαθμό συγκρουσιακό. Τα μαθησιακά αποτελέσματα των μαθητών μας μέσα από πανευρωπαϊκές έρευνες είναι πάρα πολύ χαμηλά. Η παραπαιδεία και χίλια άλλα τέτοια προβλήματα έχουν δυστυχώς αμαυρώσει την εικόνα του δημόσιου σχολείου, τουλάχιστον στη συνείδηση του μέσου πολίτη. Η ΕΔΕΚ παρεμβαίνει με εισηγήσεις, με προτάσεις, εκεί και όπου μπορεί. Και θα πρέπει να πω ότι υπάρχει και ένα μεγάλο πρόβλημα, ένα μεγάλο ερώτημα σαν δαμόκλειος σπάθη. Γιατί τόσα χρόνια με τόσες κυβερνήσεις και με τόσες μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν έχουν καταφέρει να διαφοροποιήσουν την κατάσταση και να την βελτιώσουν. Αυτό είναι μια πρόκληση για τον νέο Υπουργό Παιδείας ο οποίος αναλαμβάνει σήμερα. Με την ευκαιρία να του ευχηθούμε στο έργο του καλή επιτυχία. Επίσης, να ευχαριστήσουμε τον κ. Κυπριανό Λούη ο οποίος συμμετέχει στη σημερινή μας ημερίδα πολύ δημιουργικά και να του δώσω και τον λόγο για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η παιδεία και γενικότερα για τα δικά του σχόλια.

Ακολούθως ο κ. Κυπριανός Λούης Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης δήλωσε:

«Ευχαριστώ πάρα πολύ για την πρόσκληση το Σοσιαλιστικό κόμμα ΕΔΕΚ για την που διοργανώνει αυτή την Ημερίδα. Εκ μέρους του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού οφείλω να πω ότι αναπτύξαμε τους οκτώ στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Παιδείας και όλες τις δράσεις που τα τελευταία δύο χρόνια έχουν συντελεστεί. Είναι ένα πολύπλευρο και πολυσχιδές έργο το οποίο έχει επιτευχθεί. Στα πλαίσια αυτά του διαλόγου που έχουμε με την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος και ευχαριστώ ιδιαίτερα για την ανάληψη αυτής της πρωτοβουλίας και οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς, συμβάλουν τα μέγιστα στη σύνθεση των απόψεων, στην κατάθεση προτάσεων και πιστεύω ότι αυτά θα αξιοποιηθούν τα μέγιστα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 3 Δεκεμβρίου 2019

 

You may also like