ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΕΝΤΑΜΕΡΗ

Με αφορμή επίσημες δηλώσεις το τελευταίο διάστημα για  πρόθεση  συνέχισης  των συνομιλιών από το σημείο που έχουν μείνει στο Κράν Μοντανά, ως  ΕΔΕΚ θεωρούμε ότι αυτό θα αποτελέσει ακόμη μία αρνητική εξέλιξη που ελλοχεύει σοβαρούς κινδύνους για δημοκρατική και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό. Η επανάληψη της διαδικασίας και η κατ’ επανάληψή της αποδείχθηκε μη παραγωγική και επικίνδυνη και δεν πρόκειται να διαφοροποίησή  τα δεδομένα.

Ως εκ τούτου ως ΕΔΕΚ εκτιμούμε ότι αυτό που πρέπει να επιδιώξει ο πρόεδρος της δημοκρατίας είναι όχι η σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης αλλά σύγκληση διεθνούς διάσκεψης με την συμμετοχή των πέντε μονίμων μελών του Σ.Α. και της Ε.Ε όπως προβλέπεται στο ψήφισμα 37/253(1983) της Γενικής Συνέλευσης ΟΗΕ. Και στην διεθνή διάσκεψη θα πρέπει να συζητηθεί κατά προτεραιότητα η διεθνής πτυχή του προβλήματος.

Η ΕΔΕΚ θέλει να επισημάνει ακόμη ,πως σε καμία  περίπτωση δεν πρέπει να γίνει με οποιαδήποτε μορφή διασύνδεσης του Ενεργειακού προγράμματος της  Κ.Δ ( Φυσικού αερίου) με την διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού.

                                                                                                                                             Γραφείο Τυπου

                                                                                                                                  Λευκωσία,11 Αυγούστου 2019

You may also like