ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διεκδικούμε αύξηση των χαμηλών συντάξεων, πληρωμένη γονική άδεια, λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών σε επιχειρήσεις, επιδότηση φύλαξης παιδιών σε λέσχες

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εργασίας συνάντηση αντιπροσωπείας του Κ.Σ. ΕΔΕΚ με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, με την Υπουργό Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου. Αμέσως μετά τη συνάντηση, η κ. Αιμιλιανίδου δήλωσε:

«Είχαμε μια παρά πολύ παραγωγική και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ και τους συνεργάτες του για θέματα που αφορούν ευάλωτα πρόσωπα, αλλά και περαιτέρω μέτρα τα οποία μπορούν να στηρίξουν  τόσο την εργαζόμενη γυναίκα αλλά και όλα τα πρόσωπα τα οποία αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ γιατί με την συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια και εμείς ως Υπουργείο έχουμε υλοποιήσει πάρα πολλές πολιτικές οι οποίες ενδυναμώνουν τον άνθρωπο. Γιατί πάντοτε όπως έχουμε πει ο στόχος μας είναι ο άνθρωπος. Είναι πολύ σημαντικό να εξετάσουμε τα θέματα που αντιμετωπίζει οποιοσδήποτε συμπολίτης μας για να μπορέσουμε να τα αντιμετωπίσουμε».

Ακολούθως ο κ. Σιζόπουλος δήλωσε:

«Και εγώ από την πλευρά μου θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Υπουργό και τους συνεργάτες της για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά μας για αυτήν τη συνάντηση καθώς επίσης για τη διαχρονική και εποικοδομητική συνεργασία την οποία έχουμε, με αμφότερο στόχο το πώς θα μπορέσουμε να στηρίξουμε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και συμπατριώτες μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα.

Στη σημερινή μας συνάντηση κάναμε μια ευρεία ανασκόπηση ορισμένων κατά την άποψη μας σημαντικών θεμάτων όπως είναι η πρόοδος για το ΕΣΤΙΑ το οποίο θεωρούμε πάρα πολύ σημαντικό και μέσα από αυτή την συνάντηση αντλήσαμε κάποιες σοβαρές πληροφορίες για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και με άλλα Υπουργεία την ανασκόπηση αυτού του ζητήματος.

Θέσαμε το ζήτημα της γονικής άδειας και των δύο εβδομάδων πληρωμής.

Τα θέματα που έχουν σχέση με τα συμπληρωματικά επιδόματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και την αύξηση των χαμηλών συντάξεων, καθώς επίσης και το θέμα δημιουργίας βρεφονηπιακών σταθμών σε μεγάλες επιχειρήσεις που θα μπορούν τα παιδία των εργαζομένων να φυλάσσονται για όσο χρόνο οι γονείς τους εργάζονται σε συνθήκες ασφάλειας και εποικοδομητικής εκπαίδευσης.

Παράλληλα συζητήσαμε και τα θέματα που έχουν σχέση με την επιδότηση σε λέσχες οι οποίες λειτουργούν είτε υπό την εποπτεία των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης είτε όχι και έχουν ως στόχο την υποβοήθηση εργαζομένων γονιών για να μπορέσουν να  ανταποκριθούν στις ανάγκες της οικογένειάς τους στη σημερινή δύσκολη περίοδο.

Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην κυρία Υπουργό και να μεταφέρω την διαβεβαίωση από την πλευρά της ΕΔΕΚ ότι αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία θα την συνεχίσουμε με θετικές εποικοδομητικές προτάσεις, να διευκολύνουμε το έργο της Υπουργού και κυρίως του Υπουργείου Εργασίας στο πλαίσιο της κοινωνική μέριμνας και όχι μόνο».

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 18 Οκτωβρίου 2019

 

You may also like