ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακήρυξη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για το Πάσχα

Οι ιερές μέρες του Θείου Πάθους αποτελούν το πιο ξεκάθαρο μήνυμα πως όσες κι’ αν είναι οι αντιξοότητες, η Ελπίδα και η Αισιοδοξία υπερνικούν κάθε δυσκολία.

Την ίδια στιγμή δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αυτό το Πάσχα κάποιες οικογένειες συμπολιτών μας χρειάζονται τη βοήθειά μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Το δράμα του θεανθρώπου οφείλει να γίνει σε εμάς ένα μάθημα ζωής και κυρίως προσφοράς.

Η λύτρωση και η ανάστασή μας θα έλθει μέσα από τις δικές μας ενέργειες και πράξεις. Πράξεις που θα συνάδουν με τα βαθύτερα μηνύματα του Χριστιανισμού. Αυτά της αγάπης, της αδελφοσύνης, της προσφοράς, της συγχώρεσης και της συμπόνιας.

Αυτό το Πάσχα δυστυχώς έχει αμαυρωθεί από στυγερά εγκλήματα που έχουν πλήξει την κυπριακή κοινωνία, εγκλήματα αποτρόπαια και ειδεχθή. Εγκλήματα που κατέδειξαν τις αδυναμίες που τρέφουμε ως πολιτεία αλλά και την ανάγκη να διαμορφώσουμε κουλτούρα σεβασμού προς τον «Άλλο».

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι μόνο μέσα από τις δικές μας αποφάσεις, ενέργειες και πιέσεις θα μπορέσουμε ξανά να γιορτάσουμε το Πάσχα στις κατεχόμενες περιοχές μας. Να ηχήσει ξανά το χαρμόσυνο μήνυμα της ανάστασης στις κατεχόμενες εκκλησίες μας. Είναι γι’ αυτό το λόγο που ως ΕΔΕΚ θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για όλα αυτά που νοιαζόμαστε και επιθυμούμε μέχρι η Κύπρος να γίνει μία λεύτερη και ευημερούσα πατρίδα για όλους τους νόμιμους πολίτες της.

Καλό Πάσχα και Καλή Λευτεριά!

 

Λευκωσία, 26 Απριλίου 2019

 

You may also like

γραφεια εδεκ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ