ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακήρυξη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Το μεγαλείο της αντίστασης του Ελληνικού λαού και το έπος του 1940 καθρεφτίζουν το μέγεθος της θυσίας του ελληνισμού που όρθωσε ανάστημά στις ναζιστικές δυνάμεις του άξονα.

Οι Έλληνες της Κύπρου και της Ελλάδας αγνοώντας την υπέρμετρη υπεροχή των συμμαχικών δυνάμεων αγωνίστηκαν με το σύνολο των δυνάμεών τους στην Μέση Ανατολή, την Αφρική, την Ελλάδα και σε άλλα σημεία της Ευρώπης, αφήνοντας ως παρακαταθήκη την εθνική αξιοπρέπεια, την αντίσταση και τον άοκνο αγώνα μέχρι την αληθινή λευτεριά.

Το μεγαλείο του αγώνα τους είναι η καλύτερη απάντηση σε κάθε υποστηρικτή της ηττοπαθούς πολιτικής των συνεχών υποχωρήσεων και «εξημέρωσης του θηρίου» της Τουρκίας που εδώ και τέσσερις και πλέον δεκαετίες παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και των νόμιμων πολιτών της. Είναι η καλύτερη απάντηση και σε όσους εξυμνούν και προσβλέπουν σε αντιδημοκρατικά, φασιστικά και ρατσιστικά μορφώματα που υιοθετούν τα σύμβολα και τις πρακτικές των συμμαχικών δυνάμεων του άξονα.

Η συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο άοκνος αγώνας απέναντι σε κάθε τι μη δημοκρατικό και φασιστικό-ναζιστικό, αποτελεί την πιο έμπρακτη απότιση φόρου τιμής σε όσους αγωνίστηκαν υπέρ της ελευθερίας και κατά του φασισμού-ναζισμού.

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου!

Γραφείο Τύπου
Λευκωσία, 28
 Οκτωβρίου 2019

You may also like