ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακήρυξη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Η 17Η Νοεμβρίου είναι μέρα μνήμης και τιμής προς τον κάθε Κύπριο και Ελλαδίτη που αγωνίστηκε και συμμετείχε οργανωμένα στην αντίσταση κατά της Χούντας, προς τον κάθε επώνυμο και ανώνυμο Έλληνα που συνελήφθη και ανακρίθηκε από την Ασφάλεια και την ΕΣΑ επειδή αγωνιζόταν υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί το σύμβολο της αντίστασης ενάντια στο φασισμό, τη χούντα και τους συνοδοιπόρους της.

Η ΕΔΕΚ, ούσα η μόνη κομματική δύναμη που ενίσχυσε έμπρακτα και πολύμορφα τον αντιχουντικό αγώνα με τις πολύ στενές σχέσεις που είχε αναπτύξει με το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (ΠΑΚ) του Ανδρέα Παπανδρέου και με άλλες οργανώσεις, συνεχίζει μέχρι σήμερα τον άοκνο αγώνα της υπέρ Δημοκρατίας και Ελευθερίας.

Το αντιχουντικό μήνυμα του Πολυτεχνείου αποτελεί το λάβαρο του αγώνα της ΕΔΕΚ απέναντι σε κάθε φασιστική, αντιδημοκρατική και ρατσιστική ενέργεια που στοχεύει στη φίμωση, την περιθωριοποίηση και την καταπίεση του ανθρώπου καθώς και στην καταπάτηση των ανθρωπίνων ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 17 Νοεμβρίου 2019

You may also like