ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Διακήρυξη Κ.Σ. ΕΔΕΚ για την Επέτειο της Κυπριακής Ανεξαρτησίας

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ αποτίει φόρο τιμής προς τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και προς όλους τους ήρωες και αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού – αντιαποικιακού αγώνα του 1955 – 59 που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και οι οποίοι απετέλεσαν τη μαγιά για τη δημιουργία του ανεξάρτητου Κυπριακού κράτους.

Η απότιση φόρου τιμής και το αναβάπτισμα στους αγώνες και τη θυσία τους δεν είναι απλώς υποχρέωση και καθήκον αλλά είναι και αναγκαιότητα που επιβάλλεται από τις επαναλαμβανόμενες απειλές και ορατούς κινδύνους για τον κυπριακό ελληνισμό, απότοκο των προκλητικών ενεργειών και της επιθετικής πολιτικής της Τουρκίας και του κατοχικού καθεστώτος.

Η επέτειος της 1ης Οκτωβρίου προσφέρεται για προβληματισμό αλλά κυρίως για επιβεβαίωση της δέσμευσης ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τη διαφύλαξη της Κυπριακής Δημοκρατίας η οποία αποτελεί το πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε για την αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού και την επίτευξη δημοκρατικής, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης.

Από την πλευρά του Κ. Σ. ΕΔΕΚ, διατρανώνουμε ακόμα μια φορά την απόφασή μας να συνεχίσουμε τον αγώνα των ηρώων της πατρίδας μας για αληθινή λευτεριά μέσα από τη λύση η οποία θα διασφαλίζει τη συνέχιση της Κυπριακής Δημοκρατίας με πλήρη κατοχύρωση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων του συνόλου των πολιτών, με ουσιαστική εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 1 Οκτωβρίου 2019

You may also like