ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Κ. Σ. ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΕ

Την 1 Μαΐου του 2004 η Κύπρος, μετά από μία πολύχρονη διαδικασία απότοκο της  στενής συνεργασίας της ΕΔΕΚ με το ΠΑΣΟΚ και τον τέως πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και των προσπαθειών του Γιάννου Κρανιδιώτη στη σοσιαλιστική ομάδα του Ευρωκοινοβουλίου, γίνεται  πλήρες μέλος της Ε.Ε.

15 χρόνια μετά, η επέτειος της ένταξης της Κύπρου στην Ε.Ε. οφείλει να αποτελεί για όλους μας ένα ορόσημο αναφοράς τόσο για την συλλογική προσπάθεια που καταβλήθηκε σε όλους τους τομείς όσο και για τον σκοπό για τον οποίο έχουμε ενταχθεί.

Η προάσπιση και η ενίσχυση της κρατικής οντότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η δίκαιη, δημοκρατική και βιώσιμη λύση του κυπριακού με κατοχύρωση του ευρωπαϊκού κεκτημένου, χωρίς παρεκκλίσεις και πρωτογενές δίκαιο, στην οποία θα διασφαλίζονται όλα τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς εθνοτικές, φυλετικές και θρησκευτικές διακρίσεις, υπήρξαν οι πρώτιστοι στόχοι.

Για την κατοχύρωση των  πιο πάνω, η ΕΔΕΚ διεκδικεί την επανεκλογή ευρωβουλευτή στη δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα του ευρωκοινοβουλίου, αυτή των σοσιαλιστών, ώστε να ενισχύσει τη φωνή της Κύπρου στα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και να συνεχίσει να εμβολιάζει σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο την κοινωνία με προτάσεις και μέτρα που στοχεύουν στην κοινωνική συνοχή και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό εξάλλου επιβάλλεται και ως ελάχιστη απότιση φόρου τιμής και ευγνωμοσύνης προς τους αγώνες  του βασικού υποστηρικτή της ενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ε.Ε., του αδικοχαμένου συμπατριώτη μας Γιάννου Κρανιδιώτη.

 

Λευκωσία, 1η Μαΐου 2019

You may also like