ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

Η επιβολή της δικτατορίας την 21η Απριλίου του 1967 στην Ελλάδα και η επταετής επιβίωσή της αποτελούν μία από τις πιο σκοτεινές σελίδες της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.

Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την επταετή στρατιωτική δικτατορία κορυφώθηκαν με το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 που άφησε ανοχύρωτη, στρατιωτικά και πολιτικά την Κύπρο απέναντι στην τουρκική εισβολή.

Η ΕΔΕΚ που αντιστάθηκε στη Χούντα των Συνταγματαρχών, τιμά σήμερα τα θύματα της αντιχουντικής δράσης, τους άγνωστους ήρωες που πάλεψαν ενάντια στο απολυταρχικό καθεστώς που άφησε τόσο την Ελλάδα όσο και την Κύπρο εθνικά ακρωτηριασμένες.

Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, η ΕΔΕΚ καλείται να δώσει μάχη ενάντια στους ιδεολογικούς συνεχιστές της Χούντας, οι οποίοι έχουν ως στόχο τη διάλυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε όλους αυτούς λοιπόν που οραματίζονται επιστροφή φασιστικών καθεστώτων, αλλά και σε όσους υπονομεύουν τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΔΕΚ τους υπενθυμίζει ότι θα σταθεί εμπόδιο στα άνομα σχέδιά τους, όπως άλλωστε επιτάσσει και το ιστορικό παρελθόν της.

You may also like